Malzemeler
Yarım çay bardağı sıvı yağ
1 yemek kaşığı tere yağ
250 gr kuşbaşı et
1 su bardağı nohut
Yarım kilo taze bamya
1 tatlı kaşığı tuz
1 tane domates
1 tatlı kaşığı biber salçası
1 yemek kaşığı domates salçası
Yapılışı
1- Nohutu akşamdan ıslatıyoruz.
2- Islattığımız nohut ile eti düdüklüde haşlıyoruz.
3- Bamyaların üzerini koni şeklinde keserek ayıklıyoruz. ( elinizi özelikle baş parmağınızı boyayarak karartabilir bunun için önlem alabilirsiniz.)
3- Soğanı yemeklik doğruyoruz.
4- Pişireceğimiz tencereye sıvı yağımızı koyup soğanları atıyoruz. Soğanlar pembeleşinceye kadar kavuruyoruz.
5- Salçamızı ekleyip ezerek iyice karıştırıyoruz.
6- Daha sonra tere yağını ekleyip eriyinceye kadar bekliyoruz.
7- Üzerine ayıkladığımız bamyayı katıyoruz. Onun üzerine de küçük küçük doğradığımız domatesi ekliyoruz.Bir iki kere döndürerek karıştırıyoruz.
8- Daha sonra haşladığımız nohut ve eti suyuyla birlikte katıyoruz. ( Suyu fazla olursa hepsini katmayın az olursa normal su ekleyin. Yemeğin suyu bamyaların hizasından 1 parmak kadar yukarıda olacak. ) Ayrıca et sulu istemezseniz normal su kullanabilirsiniz.
8- En son üzerine tuzunu katıyoruz.
10- Tenceremizin kapağını kapatıp pişmeye bırakıyoruz. Ara sıra suyunu kontrol ediyoruz. Eksilirse sıcak su ekleyebilirsiniz. Yaklaşık 20-25 dakikada yemek pişmiş olacaktır.
Not : Bu yemek pişirme süresince karıştırılmaz eğer karıştırırsanız bamyalar ezilecektir.
Eğer bamya yemeğini ekşi seviyorsanız ocaktan indirmeden 5 dakika önce yarım çay kaşığı kadar limon tuzu ekleyebilirsiniz.