Malzemeler
400 gram et ya da 4 adet tavuk but
Et miktarı kişi sayısına göre ayarlanır
50 gram tereyağ
150 ml krema ( piskefløde )
2 adet büyük paprika birer
4 diş sarımsak
1 adet kuru soğan
300 gr mantar
Tuz, karabiber, köri ve pul birer
Kaşar rendesi
( Zevkinize göre olmasa da olur)
Bu malzemeler benim kulandıklarım, siz de yapacağınız kişi sayısına göre çoğaltıp azaltabilirsiniz.
Hazırlanışı Merhabalar Sevgili takipçilerim ve Nefis ailesi Uzun bir aradan sonra size yine çok pratik ve bir o kadar da lezzetli bir tarif vermek istiyorum, inşallah tarifimi dener ve beğenirseniz. Gelelim tarifimize. Öncelikle tencereye tereyağ alınır ve iyice kavrulur ve sonrasında küp küp doğranılan etler eklenir. ( Hafif büyük doğrayınız etleri ve diğer malzemeleri) Ben bu sefer tavuk budundan ayırttığım etle yaptım, ama size kırmızı etle yapmanızı tavsiye ederim kırmızı etle tadı daha da bir lezzetlidir, tabi sizin zevkinize kalmış bir şey. Ardından küp küp doğranılan soğan eklendikten sonra iyice kokusu çıkana kadar kavrulur ,sarımsak ve mantar kırmızı yada renkli paprika biberler tuz ve baharatlar eklendikten sonra iyice kavurulur et ve mantarlar iyice suyunu çektikten sonra krema eklenir krema size kalmış bir şey eğer krema eklerseniz, 3-4 dakika malzemeyle pişirin ben yarısına krema, yarısını da sade yaparım herkesin damak tadı farklı oluyor. Ve malzemeyi varsa küçük güveçlere yoksa bir borcam tepsinize katıp ,üzerine kaşar rendesi arzu edilirse yoksa sade de tadı çok güzeldir ve 200 derece ısıtılmış fırından 15 dk pişirip servis edebilirsiniz.
400 gram et ya da 4 adet tavuk but
Et miktarı kişi sayısına göre ayarlanır
50 gram tereyağ
150 ml krema ( piskefløde )
2 adet büyük paprika birer
4 diş sarımsak
1 adet kuru soğan
300 gr mantar
Tuz, karabiber, köri ve pul birer
Kaşar rendesi
( Zevkinize göre olmasa da olur)
Bu malzemeler benim kulandıklarım, siz de yapacağınız kişi sayısına göre çoğaltıp azaltabilirsiniz.
Hazırlanışı Merhabalar Sevgili takipçilerim ve Nefis ailesi Uzun bir aradan sonra size yine çok pratik ve bir o kadar da lezzetli bir tarif vermek istiyorum, inşallah tarifimi dener ve beğenirseniz. Gelelim tarifimize. Öncelikle tencereye tereyağ alınır ve iyice kavrulur ve sonrasında küp küp doğranılan etler eklenir. ( Hafif büyük doğrayınız etleri ve diğer malzemeleri) Ben bu sefer tavuk budundan ayırttığım etle yaptım, ama size kırmızı etle yapmanızı tavsiye ederim kırmızı etle tadı daha da bir lezzetlidir, tabi sizin zevkinize kalmış bir şey. Ardından küp küp doğranılan soğan eklendikten sonra iyice kokusu çıkana kadar kavrulur ,sarımsak ve mantar kırmızı yada renkli paprika biberler tuz ve baharatlar eklendikten sonra iyice kavurulur et ve mantarlar iyice suyunu çektikten sonra krema eklenir krema size kalmış bir şey eğer krema eklerseniz, 3-4 dakika malzemeyle pişirin ben yarısına krema, yarısını da sade yaparım herkesin damak tadı farklı oluyor. Ve malzemeyi varsa küçük güveçlere yoksa bir borcam tepsinize katıp ,üzerine kaşar rendesi arzu edilirse yoksa sade de tadı çok güzeldir ve 200 derece ısıtılmış fırından 15 dk pişirip servis edebilirsiniz.