Neler yeni
MEGAForum - Teknoloji Forumu

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

• Web sitemizin içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için Web sitemize kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Web sitemize üye olmak tamamen ücretsizdir.
  • Sohbetokey.com ile canlı okey oynamaya ne dersin? Hem sohbet et, hem mobil okey oyna!
  • Soru mu? Sorun mu? ''Bir Sorum Var?'' sistemimiz aktiftir. Paylaşın beraber çözüm üretelim.

11 Milyon Fidan Hedefi Geçildi: İşte Güncel Bağış Miktarı

PeriKızı

Moderatör
  • MFC Puanı
    26,804
Bugün Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından vatandaşlara gönderilen SMS ile, 11 Kasım’da yapılacak fidan seferberliği duyuruldu. Geleceğe Nefes projesi kapsamında 81 ilde 11 milyon fidan dikimi planlanıyor. 11 milyon hedefi günler önceden geride kaldı, hedefin %117 oranında üzerine geçildi.

Geçtiğimiz ya boyunca Türkiye’nin farklı noktalarında yaşanan yangınlar sonucunda, binlerce hektar değerli ormanımız kül olmuştu. Tarım ve Orman Bakanlığı’na bağlı Orman Genel Müdürlüğü ise tüm Türkiye’yi harekete geçirecek bir kampanya başlattı.

Neredeyse her dakika binlerce fidan bağışı yapan vatandaşlar, bugün itibariyle 11 miylon hedefini geride bırakarak 13 milyon sınırına ulaşmış durumda. Haberi size aktardığımız saat 13.15 civarlarında hedefini en çok aşan ilk 5 il ise Manisa, Isparta, Bingöl, Tunceli, Yozgat şeklinde sıralandı.

Bu sıralamanın nedeni ise dikilen fidan sayısının değil, söz konusu şehirlerin hedeflerine ulaşma oranlarının yüksek olması. Örneğin Manisa’da hedeflenen rakam 200 bin fidan iken, vatandaşların bağışları 330 bini aşmış durumda.

Bağışlanan fidanlar ne zaman dikilecek?
Kampanya kapsamında 11 Kasım günü saat 11.11’de Türkiye’nin farklı coğrafyalarında belirlenen noktalarda fidan dikimleri eş zamanlı olarak yapılacak. Bu dikimler sırasında 11 milyon fidan toprakla buluşacak.

Bakanlığın Geleceğe Nefes sitesinde yaptığı açıklamaya göre bağışlanan diğer fidanlar, 11 Kasım’dan sonra aşama aşama Türkiye’de belirlenen noktalara dikilecek.

StigmatA

♣Şeytana Uymuyorum, Sadece Aynı Fikirdeyiz!♠
Forum Sorumlusu
Admin
  • MFC Puanı
    164,533
3 ağaçla destek verdim hadi bakalım umarım güzel olur

saphira

minik ejderya
Emektar Üye
  • MFC Puanı
    29,814
ben de destek verdim :) :) :) :) hem kendim hem ailem adına da..

Üst Alt