Malzemeler:
İki buçuk su bardağı ince bulgur,
3 su bardağı sıcak su,
3 adet patates,
550 gr kıyma,
1 adet soğan,
Tuz,
Karabiber,
Kimyon,
Köfte baharı,
4 kaşık sıvı yağ,
1 kaşık salça.
Yapılışı
Soğanı ince ince doğrayalım.
Tavaya sıvı yağı, soğanı, 300 gr kıymayı koyalım ve kavuralım.
İçine tuzu, karabiberi ekleyelim ve karıştıralım.
Patatesleri haşlayalım.
Bulguru ayıklayıp, sıcak su ile ıslatalım.
Daha sonra ağzını kapatalım ve 10 dk yumuşaması için bekletelim.
10 dk sonra bulgurun içine 250 gr kıyma, haşlanmış patatesleri, köfte baharatını, salçayı, tuzu, kimyonu ilave edelim ve iyice yoğuralım.
Sonra, bu hamuru ikiye bölelim.
Küçük yağlı bir tepsiye hamurun bir parçasını döşeyelim.
Kavurduğumuz kıymayı üzerine serelim ve ikinci hamur parçasını da en üste döşeyelim.
Daha sonra baklava dilimi şeklinde keselim.
Üzerine bir kaç kaşık yağ sürelim.
Önceden ısıtılmış 200° fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirelim.
İki buçuk su bardağı ince bulgur,
3 su bardağı sıcak su,
3 adet patates,
550 gr kıyma,
1 adet soğan,
Tuz,
Karabiber,
Kimyon,
Köfte baharı,
4 kaşık sıvı yağ,
1 kaşık salça.
Yapılışı
Soğanı ince ince doğrayalım.
Tavaya sıvı yağı, soğanı, 300 gr kıymayı koyalım ve kavuralım.
İçine tuzu, karabiberi ekleyelim ve karıştıralım.
Patatesleri haşlayalım.
Bulguru ayıklayıp, sıcak su ile ıslatalım.
Daha sonra ağzını kapatalım ve 10 dk yumuşaması için bekletelim.
10 dk sonra bulgurun içine 250 gr kıyma, haşlanmış patatesleri, köfte baharatını, salçayı, tuzu, kimyonu ilave edelim ve iyice yoğuralım.
Sonra, bu hamuru ikiye bölelim.
Küçük yağlı bir tepsiye hamurun bir parçasını döşeyelim.
Kavurduğumuz kıymayı üzerine serelim ve ikinci hamur parçasını da en üste döşeyelim.
Daha sonra baklava dilimi şeklinde keselim.
Üzerine bir kaç kaşık yağ sürelim.
Önceden ısıtılmış 200° fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirelim.