Neler yeni
MEGAForum - Teknoloji Forumu

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

  • Web sitemizin içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için Web sitemize kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Web sitemize üye olmak tamamen ücretsizdir.
  • Sohbetokey.com ile canlı okey oynamaya ne dersin? Hem sohbet et, hem mobil okey oyna!
  • Soru mu? Sorun mu? ''Bir Sorum Var?'' sistemimiz aktiftir. Paylaşın beraber çözüm üretelim.

11 Mayıs 2016 Günün Yemeği - Sini Kebabı

LiyA

HeP YeK HeP TeK . . .
Onursal Üye
  • Üyelik Tarihi
    5 Kas 2012
  • Mesajlar
    17,407
  • MFC Puanı
    2,777









Malzemeler:

İki buçuk su bardağı ince bulgur,
3 su bardağı sıcak su,
3 adet patates,
550 gr kıyma,
1 adet soğan,
Tuz,
Karabiber,
Kimyon,
Köfte baharı,
4 kaşık sıvı yağ,
1 kaşık salça.

Yapılışı

Soğanı ince ince doğrayalım.
Tavaya sıvı yağı, soğanı, 300 gr kıymayı koyalım ve kavuralım.
İçine tuzu, karabiberi ekleyelim ve karıştıralım.
Patatesleri haşlayalım.
Bulguru ayıklayıp, sıcak su ile ıslatalım.
Daha sonra ağzını kapatalım ve 10 dk yumuşaması için bekletelim.
10 dk sonra bulgurun içine 250 gr kıyma, haşlanmış patatesleri, köfte baharatını, salçayı, tuzu, kimyonu ilave edelim ve iyice yoğuralım.
Sonra, bu hamuru ikiye bölelim.
Küçük yağlı bir tepsiye hamurun bir parçasını döşeyelim.
Kavurduğumuz kıymayı üzerine serelim ve ikinci hamur parçasını da en üste döşeyelim.
Daha sonra baklava dilimi şeklinde keselim.
Üzerine bir kaç kaşık yağ sürelim.
Önceden ısıtılmış 200° fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirelim.




 
Üst Alt