-
- Üyelik Tarihi
- 29 Tem 2015
-
- Mesajlar
- 2,530
-
- MFC Puanı
- 310
...
Malzemeler:
- 500 gr barbunya
- 2 soğan
- 1 yemek kaşığı toz şeker
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
- 1 yemek kaşığı sirke
- 3 sosis
- Tarçın
- Kırmızı pul biber
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
- Sıcak su
- Tuz
- Maydanoz
Yapılışı:
Barbunyaları ayıklayıp üzerine su ekleyin ve yumuşayıncaya kadar haşlayın.
Soğanları soyup piyazlık doğrayın ve zeytinyağında pembeleşinceye kadar kavurun.
Şeker ve salçaları ekleyip kavurun. Sıcak suyu ilave ederek kaynamaya bırakın.
Kaynamaya başlayınca baharatları, sirkeyi ve barbunyaları ekleyin ve fırın kabına aktarın.
Sosisleri 3 cm kalınlığında doğrayıp ekleyin ve 160 dereceye ayarlanmış fırında 15 dakika pişirip üzerine kıyılmış maydanoz serperek servis yapın.
~ Fırında Barbunya ~
Malzemeler:
- 500 gr barbunya
- 2 soğan
- 1 yemek kaşığı toz şeker
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
- 1 yemek kaşığı sirke
- 3 sosis
- Tarçın
- Kırmızı pul biber
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
- Sıcak su
- Tuz
- Maydanoz
Yapılışı:
Barbunyaları ayıklayıp üzerine su ekleyin ve yumuşayıncaya kadar haşlayın.
Soğanları soyup piyazlık doğrayın ve zeytinyağında pembeleşinceye kadar kavurun.
Şeker ve salçaları ekleyip kavurun. Sıcak suyu ilave ederek kaynamaya bırakın.
Kaynamaya başlayınca baharatları, sirkeyi ve barbunyaları ekleyin ve fırın kabına aktarın.
Sosisleri 3 cm kalınlığında doğrayıp ekleyin ve 160 dereceye ayarlanmış fırında 15 dakika pişirip üzerine kıyılmış maydanoz serperek servis yapın.
~ Afiyet Olsun ~