Neler yeni
MEGAForum - Teknoloji Forumu

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

  • Web sitemizin içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için Web sitemize kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Web sitemize üye olmak tamamen ücretsizdir.
  • Sohbetokey.com ile canlı okey oynamaya ne dersin? Hem sohbet et, hem mobil okey oyna!
  • Soru mu? Sorun mu? ''Bir Sorum Var?'' sistemimiz aktiftir. Paylaşın beraber çözüm üretelim.

11 Aralık 2017 - Günün Yemeği - Nohutlu Ekşili Köfte

SouL

➡️ ↘️ ↖️ ↪️ ↩️ ⤴️ ⤵️ Ben Sakinim!!!
Yönetici
  • Üyelik Tarihi
    8 Ara 2012
  • Mesajlar
    17,519
  • MFC Puanı
    3,901
ohutlu-ek%C5%9Fili-k%C3%B6fte_f2296894-137e-4adc-807d-5c1c552e6c2c_14_CBF23E1B-12AD-4ED6-ABA8-DB1D674D54A0.jpg



MALZEMELER


1,5 su bardağı haşlanmış Nohut,

1 yemek kaşığı salça,

1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber,

1 adet domates,

1 yemek kaşığı tereyağ,

1 çay bardağı sumak ekşisi,

1 tatlı kaşığı nane,

Tuz,

5 su bardağı sıcak su.

Bulgur köftesi için;


3/4 su bardağı ince/köftelik bulgur,

1/4 su bardağı irmik,

1,5 su bardağı sıcak su,

1 tatlı kaşığı salça,

2 yemek kaşığı un,

Tuz.


HAZIRLANIŞI

Bulguru, irmiği, tuzu ve salçayı bir tencereye alın,

Üzerine sıcak suyu döküp karıştırın,

Ocağın küçük gözüne alıp kısık ateşte kapağı kapalı biçimde suyunu çekene kadar pişirin,

Ateşten alıp elinizin dayanacağı sıcaklığa gelene kadar kapağını açmadan bekleyin,

Yeterince ılınınca unu ekleyip yoğurun,

Fındık büyüklüğünde yuvarlaklar yapıp unladığınız tepsiye koyun,

Tepsiyi sallayıp köftelerin una bulanmasını sağlayın,

Diğer yandan tereyağı eritip salçayı ekleyin ve kokusu çıkana kadar kavurun,

Toz biberi ekleyip karıştırın,

Rendelediğiniz domatesi ekleyip suyunu çekene kadar kavurun,

Suyunu ekleyip karıştırın,

Su kaynamaya başlayınca köfteleri ekleyip 10-15 dk. sık sık
karıştırarak (karıştırmazsanız dibi tutar) pişirin,

Nohutları ve sumak ekşisini ekleyip 5 dk. daha pişirin,

Tuzunu ve nanesini ekleyip karıştırın ve ateşten alın.
 
Üst Alt