-
- Üyelik Tarihi
- 8 Ara 2012
-
- Mesajlar
- 17,519
-
- MFC Puanı
- 3,901
MALZEMELER
1,5 su bardağı haşlanmış Nohut,
1 yemek kaşığı salça,
1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber,
1 adet domates,
1 yemek kaşığı tereyağ,
1 çay bardağı sumak ekşisi,
1 tatlı kaşığı nane,
Tuz,
5 su bardağı sıcak su.
Bulgur köftesi için;
3/4 su bardağı ince/köftelik bulgur,
1/4 su bardağı irmik,
1,5 su bardağı sıcak su,
1 tatlı kaşığı salça,
2 yemek kaşığı un,
Tuz.
HAZIRLANIŞI
Bulguru, irmiği, tuzu ve salçayı bir tencereye alın,
Üzerine sıcak suyu döküp karıştırın,
Ocağın küçük gözüne alıp kısık ateşte kapağı kapalı biçimde suyunu çekene kadar pişirin,
Ateşten alıp elinizin dayanacağı sıcaklığa gelene kadar kapağını açmadan bekleyin,
Yeterince ılınınca unu ekleyip yoğurun,
Fındık büyüklüğünde yuvarlaklar yapıp unladığınız tepsiye koyun,
Tepsiyi sallayıp köftelerin una bulanmasını sağlayın,
Diğer yandan tereyağı eritip salçayı ekleyin ve kokusu çıkana kadar kavurun,
Toz biberi ekleyip karıştırın,
Rendelediğiniz domatesi ekleyip suyunu çekene kadar kavurun,
Suyunu ekleyip karıştırın,
Su kaynamaya başlayınca köfteleri ekleyip 10-15 dk. sık sık
karıştırarak (karıştırmazsanız dibi tutar) pişirin,
Nohutları ve sumak ekşisini ekleyip 5 dk. daha pişirin,
Tuzunu ve nanesini ekleyip karıştırın ve ateşten alın.