Neler yeni
MEGAForum - Teknoloji Forumu

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

  • Web sitemizin içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için Web sitemize kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Web sitemize üye olmak tamamen ücretsizdir.
  • Sohbetokey.com ile canlı okey oynamaya ne dersin? Hem sohbet et, hem mobil okey oyna!
  • Soru mu? Sorun mu? ''Bir Sorum Var?'' sistemimiz aktiftir. Paylaşın beraber çözüm üretelim.

11 Ağustos 2016 Günün Yemeği - Çiğ börek

LiyA

HeP YeK HeP TeK . . .
Onursal Üye
  • Üyelik Tarihi
    5 Kas 2012
  • Mesajlar
    17,407
  • MFC Puanı
    2,777








Malzemeler;
4,5 su bardağı un
1 yemek kaşığı sirke
1 tatli kaşığı tuz
2 su bardağı ılık su
İç Harcı için;
250 gr. az yağlı kıyma
1 adet kuru soğan
Maydanoz
Tuz – karabiber
4-5 yemek kaşığı su
Kızartmak için; Sıvı yağ

HAZIRLANIŞI

Geniş bir kapta unu, tuzu, sirkeyi, ve suyu ilave ederek kulak memesi kıvamında hamur yoğurun.
Sonra 15-20 dakika üstüne nemli bez örterek dinlenmeye bırakın. Bu arada kıymaya tuz ve karabiber ekleyin.
Soğanı rendeleyerek veya çok ince kıyarak içine ilave edin.
Suyla yumuşak bir kıvam elde edin.Maydanozu ekleyin …
Dinlenen hamurdan cevizden biraz iri bezeler alın. Bezeleri ufak tabak büyüklüğünde açın.
Açtığınız hamurun bir tarafına 2 yemek kaşığı kadar kıyma koyun ve kaşığın tersiyle yayın.
Diğer tarafını yarım ay şeklinde üstüne kapatın. Kenarını iyice kapatın.
Geniş ve derin bir tencerede bol sıvı yağı kızdırın. İyice kızınca börekleri arkalı önlü kızartarak sıcak olarak servis edin.




 
Üst Alt