4 adet patates
1 su bardagı süt
1 yemek kaşıgı un
1 kase rendelenmiş kaşar peyniri
1 kaşık tereyağı
Sıvı yağ
Karabiber
Kırmızı toz biber
Tuz
Etin tavuğun yanında muhteşem bir garnitür.
Patatesleri soyup küp halinde doğrayıp biraz diri kalacak şekilde haşlayalım ve süzelim.
Tavaya biraz sıvı yağ ekleyip unu hafif kavuralım içine sütü katıp karıştırarak pişirelim
tuzunu ve karabiberini ekleyip ocağın altını kapatalım.
Borcamı yağlayalım patatesin içine karabiber ve tuz ekleyip karıştıralım ve borcama dökelim
üzerine beşamel sosu döküp fırında biraz pişirelim. Üzerine rendelenmiş kaşar serpip tekrardan fırına verelim
kaşarlar eriyince fırını kapatalım. üzerine tereyağında yakılmış biberi döküp tekrardan
fırına verip 5 dk. Fırında kaldıktan sonra çıkaralım.