Neler yeni
MEGAForum - Teknoloji Forumu

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

  • Web sitemizin içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için Web sitemize kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Web sitemize üye olmak tamamen ücretsizdir.
  • Sohbetokey.com ile canlı okey oynamaya ne dersin? Hem sohbet et, hem mobil okey oyna!
  • Soru mu? Sorun mu? ''Bir Sorum Var?'' sistemimiz aktiftir. Paylaşın beraber çözüm üretelim.

10 Mayıs 2016 Günün Yemeği - Fırında Kıymalı Patates

LiyA

HeP YeK HeP TeK . . .
Onursal Üye
  • Üyelik Tarihi
    5 Kas 2012
  • Mesajlar
    17,407
  • MFC Puanı
    2,777








Malzemeler

6 adet orta boy patates,
1 tatlı kaşığı silme tuz,
1 çay kaşığı kekik,
1 çay kaşığı silme pul biber,
2 yemek kaşığı sıvı yağı.
Kıymalı Harcı İçin:

250 gr kıyma,
1 adet orta boy soğan,
1 tatlı kaşığı dolusu salça,
1 çay kaşığına yakın tuz,
1 yemek kaşığı sıvı yağı.
Üzeri için:

1 adet domates,
2 adet yeşil biber.

Patatesli garnitürü için; patatesleri kabuklarını soyalım.

Patatesleri ortadan ikiye bölüp orta kalınlıkta doğrayalım ve borcama alalım.

Patateslerin üzerine kekiği, tuzu, pul biberi ve sıvı yağı ilave edip iyice harmanlayalım.

Sonra borcamın üzerini yağlı kağıt ile kapatalım.

Önceden ısıtılmış 180° fırına patatesleri koyup patatesler yumuşayana kadar pişirelim.

Kıymalı Harcı için; bir tavaya ince ince doğradığımız soğanı ve sıvı yağı koyalım.

Soğanların rengi dönene kadar kavuralım.

Soğanların üzerine salçayı ilave edil 1 dakika kavuralım.

Sonra kıymayı ve tuzu ilave edip kıyma suyunu salıp çekene kadar pişirelim.

Pişen patatesleri fırından alıp üzerine kıymayı dökelim.

Daha sonra kıymayı patateslerin üzerine eşit şekilde yayalım.

Kıymanın üzerini domates ve biber dilimleri ile süsleyip tekrar fırına verelim.

Üzeri yağlı kağıt ile kapatıp 15 dakika pişirelim.

Süre sonunda yağlı kağıdı alıp biber ve domateslerin üzeri kızarana kadar pişirelim.

Fırında Kıymalı Patatesimizi sıcak olarak servis yapın.




 
Üst Alt