Neler yeni
MEGAForum - Teknoloji Forumu

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

  • Web sitemizin içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için Web sitemize kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Web sitemize üye olmak tamamen ücretsizdir.
  • Sohbetokey.com ile canlı okey oynamaya ne dersin? Hem sohbet et, hem mobil okey oyna!
  • Soru mu? Sorun mu? ''Bir Sorum Var?'' sistemimiz aktiftir. Paylaşın beraber çözüm üretelim.

10 Haziran 2016 Günün Yemeği - Peynirli Simit Poğaça

LiyA

HeP YeK HeP TeK . . .
Onursal Üye
  • Üyelik Tarihi
    5 Kas 2012
  • Mesajlar
    17,407
  • MFC Puanı
    2,777










Malzemeler
150 gr oda sıcaklığında tereyağı
veya margarin
1 su bardağı ılık süt
1 su bardağı ılık su
Yarım su bardağı sıvı yağ
1, 5 tatlı kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
2 yumurta
1 yemek kaşığı instat kuru maya ( yada yarım paket yaş maya)
Aldığı kadar un yaklaşık 7~8 su bardağı kadar.
İç malzemesi
Yeteri kadar peynir ve maydanoz
Dış kaplaması için
2 yemek kaşığı pekmez
3 yemek kaşığı su
Yeteri kadar kavrulmuş susam.
Hazırlanışı Merhaba arkadaşlar. Bereket ve rahmet ayı olan mübarek Ramazan ayına yaklaştık. Rabbim en güzel şekilde istifade edebilmemizi nasip etsin inşallah. Şimdiden mübarek olsun hepimize.

Satırların vazgeçilmezi olan güzel poğaçalardan biri olan simit poğaçayı yapalım, gelelim tarifimize. Ilık sütün içine mayayı ve şekeri koyup masanın kabarmasını bekleyin. Bu arada yoğurma kabına un hariç tüm malzemeyi alın ılık sütü de ilave edip iyice karıştırdıktan sonra azar azar un ilave edip kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edin. Hamurun üzerini örtüp mayalanmasını bekleyin. Bir tabağa da pekmezli suyu, başka bir tabağa susam koyun. Kavrulmuş susam yoksa teflon tavaya susam koyup yağsız olarak rengi değişinceye kadar kavurun. Mayalanan hamurdan bir parça alıp açın içine peynir karışımını koyup kenarlarından alarak ortada kapatın sonra alıp önce pekmezli suya sonra susama batırıp yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizin. Tüm hamuru bitirdikten sonra bıçakla üzerine yatay kesikler atıp önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin.




 
Üst Alt