Malzemeler
2 su bardağı ılık süt
Yarım su bardağı sıvı yağ
Yarım paket margarin
2 yemek kaşığı şeker
1 yemek kaşığı tuz
1 adet instant maya
1, 5 tatlı kaşığı mahlep
2 yumurta akı (sarılar üste)
Yaklaşık 9 bardağa yakın un
İç Malzemesi
200 gr. Ezine inek peyniri
Yarım demet maydanoz
Üzeri için;
2 yumurta sarısı
Çörek otu
Susam
Hazırlanışı Herkese merhabalar Bu poğaçanın en güzel özelliği bence; içinin aynı açma gibi puf puf olması, dışınında içine nazaran biraz daha gevrek, kıtır olmasıdır. Şiddetle tavsiye ederim. Hamurumuzdan başlayalım. Unumuz hariç bütün malzemelerimizi geniş bir kaba alıyoruz. Güzelce karıştırıyoruz. Margarinimiz erimiş olacak. Daha sonra elekten geçirdiğimiz unumuzu yavaş yavaş harcımıza ilave ediyoruz. Kulak memesinden biraz daha yumuşak ve ele yapışmayan bir hamur oluyor. Üstünü kapatıp yaklaşık 2 saat mayalanmasını bekleyeceğiz. İç harcımız için peynirimizi çatallla hafif dağıtıp içerisine ince ince doğradığımız maydanozlarımızı ilave ediyoruz. Her poğaçaya yaklaşık 1 tatlı kaşığı iç ilave edeceğiz. Bu hamurdan yaklaşık olarak 20 adet poğaça çıkıyor. Mayalanma işlemi tamamlandıktan sonra hamurumuzu alıyoruz. Çok oynamamak burada hamurun daha güzel kabarmasına yardımcı olacak. Hızlı hızlı güzel şerit şeklimizi veriyoruz. Fotoğraflarda şekil verme aşamalarının resimlerini ekledim. Üzerine yumurta sarılarını güzelce sürüyoruz. Çörek otu ve susamımızı da serpip, önceden ısıtılmış 180 derece fırında 25 dakika pişirmek kafi geliyor.