Malzemeler;
3 adet yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı yoğurt
1/3 su bardağı sıvı yağ(1 su bardağı yağı 3 e bölüp 1 bölümünü kullanıyorsunuz)
yarım su bardağı irmik
1 paket kabartma tozu
2 su bardağı un
şerbeti için;
3,5 su bardağı su
3,5 su bardağı toz şeker
1 tatlı kaşığı limon suyu
süsleme için; hindistan cevizi ve toz fıstık
*Öneri; Bu tatlıyı portakal veya limon kabuğu ve sularını ekleyerek de yapabilirsiniz. Kabukları yumurta ve şekeri çırparken ekleyin, güzel aroma verecektir. Suyunu ise sıvı karışımları eklerken ilave etmenizi öneririm. Miktar olarak ise 1 Limon kabuğu, yarım limon suyu veya 1 portakal kabuğu yarım portakal suyu olarak ilave edin. Bu durumda un miktarını 2-3 kaşıkta artırın.
HAZIRLANIŞI
İlk önce şerbetini hazırlayın; bir tencereye suyu ve şekeri alın. Kısık ateşte şeker eriyene kadar karıştırın, kaynamaya başlayınca 5-6 dakika kaynatın. Ocağı kapatıp limon suyunu ekleyip karıştırın. Soğumaya bırakın. Yumurta ve şekeri 7-8 dakika çırpın. Sıvı yağ ve yoğurdu ekleyip çırpmaya kısık devirde devam edin. İrmik, un, kabartma tozu ekleyip karıştırın. Yağlanmış yuvarlak borcama boşaltın. 175 derece fırında 40 dakika pişirin. Tatlı fırından çıkarıp ilk sıcaklığı çıktıktan sonra üzerine soğuk şerbeti gezdirip üzerini başka bir tepsi ile örtün. En az 2-3 saat sonra dilimleyip üzerine hindistan cevizi ve toz fıstık ile süsleyip servis edin.