Neler yeni
MEGAForum - Teknoloji Forumu

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

• Web sitemizin içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için Web sitemize kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Web sitemize üye olmak tamamen ücretsizdir.
  • Sohbetokey.com ile canlı okey oynamaya ne dersin? Hem sohbet et, hem mobil okey oyna!
  • Soru mu? Sorun mu? ''Bir Sorum Var?'' sistemimiz aktiftir. Paylaşın beraber çözüm üretelim.

1 TL’ye Dert Dinlenir!

EsiLa

MFC Üyesi
  • MFC Puanı
    510
Uşak’ta 2 üniversite öğrencisi, İsmetpaşa Caddesi’nde 1 TL karşılığında vatandaşların dertlerini dinliyor.
Kaldırıma oturan Uşak Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Sanat Tarihi Bölümü öğrencisi Fatma Kübra Çavuş ile İletişim Fakültesi Radyo Televizyon ve sinema Bölümü öğrencisi Büşra Bayer, 1 lira karşılığında vatandaşların dertlerini dinliyor.
Yaklaşık 15 gündür “dert dinlediklerini” belirten Fatma Kübra Çavuş, amaçlarının insanlara mutluluk dağıtmak olduğunu, her gün ortalama 30-40 kişiyle sohbet ettiklerini söyledi.
56d56ae1c03c0e6678e9240b.jpe

Başvuranların isimlerini dahi sormadıklarını dile getiren Çavuş, “Biz onların dertlerini dinleyip dilimiz döndüğünce onları rahatlatmaya, dertlerine çözüm bulmaya çalışıyoruz. Asıl amacımız hiç tanımadığımız kişilere mutluluk dağıtmak. Dertlerini anlatanlar daha sonra bize 1 lira ödeme yapıyor. Bu para sembolik ama yine de bütçemize katkı sağlıyor” dedi.
Genellikle orta yaş ve üzerindekilerin kendileri ile sohbet ettiğini, bu kişilerin terör, ekonomik sıkıntılar, ailevi sorunlar ve sağlık sorunlarından dert yandığını anlatan Çavuş, “Bizim yaşımıza yakın olanlar daha çok gönül ilişkilerinden ya da okulla ilgili sorunlardan dert yanıyor ancak orta yaş ve üzeri kişiler daha kolay iletişim kuruyor bizimle. Bizi evlatları gibi görüp rahatlıkla konuşuyorlar. Dert dinlemenin süre sınırlaması yok, onlar bitirene kadar konuşuyoruz, bizim yanımızdan insanların tebessüm ederek ayrıldığını görmek çok güzel bir duygu” şeklinde konuştu.
1-tl-ye-dert-dinliyorlar-6681028.jpeg

Büşra Bayer ise “Kimsenin derdini başka kimseye anlatmıyoruz. Sokakta müzik yapan insanlar gibi biz de insanları mutlu etmek için çalışıyoruz. Bence herkes yaşadığı topluma bir şeyler katmalı, bu işi yaparak insanların dertlerine ortak oluyor, onları rahatlatıyorum. Her gün olmasa bile boş zamanlarımızda bu işi yapmaya gayret ediyoruz. Çok kişi tanımak, farklı hayatları ve deneyimleri öğrenmek işin başka bir keyifli yönü” dedi.

Sezen

Ne Diyosak O....
Emektar Üye
  • MFC Puanı
    29,008
EsiLa benim derdimi kaç TL ' ye dinlersin?

Sezen

Ne Diyosak O....
Emektar Üye
  • MFC Puanı
    29,008
sus diye üste para vereceksin bana o kadar yani :)

Kolibandı

"Başka Şubemiz Yoktur"
MFC Üyesi
  • MFC Puanı
    2,573
Çok güzel bir fikir.Bu tarz girişimlere hayranlık duyuyorum.
Tecrübesi ayrı ,insanlara bir nebze rahatlık vermesi ayrı 3-5 bişeyler gelirsede arkadaşların okul masraflarına destek olur.

Sezen

Ne Diyosak O....
Emektar Üye
  • MFC Puanı
    29,008
burayada öyle bir sayfa açmalı dert dinlenir diye :)

Sezen

Ne Diyosak O....
Emektar Üye
  • MFC Puanı
    29,008
Pisadam dert dinlenir köşesinin Güzin aplası olarak işe basvurabilirim :D herkese beleş sadece EsiLa ya tıcccketleri karsılıgı dinlerim :D

EsiLa

MFC Üyesi
  • MFC Puanı
    510
@Sezen beni kandırır, paraları 3 bana 1 sana yapar ticketlerımda zaten gözü var yemekleri benden yer durur her gün, :D Dert dinliyeyim derken dertli olmaya niyetim yok Pisadam :D

Kolibandı

"Başka Şubemiz Yoktur"
MFC Üyesi
  • MFC Puanı
    2,573
Geçenlerde bi haber okumuştum papazın biri belediye başkanlığına aday olmuş beni seçmezseniz günahlarınızı açıklarım demişti.
Sonra Sezen de bizi tehdit etmesin Pisadam : )

Üst Alt