Tarifi
1 kilo taze ya da konserve ya da dondurulmuş barbunya
1 orta boy soğan
1 diş rende sarımsak
Yarım halka doğranmış havuç
3 yemek kaşığı kışlık domates sos ya da 1 büyük boy küp küp doğranmış domates
1 tatlı kaşığı domates salçası
2 kesme şeker
Tuz
Zerdeçal
Kırmızı tatlı biber
Karabiber
Yarım çay bardağı zeytinyağ
Zeytinyağlı Barbunya Tarifi Yapılışı
Barbunya tazeyse suda haşlıyoruz ama hafif yumuşayana kadar.
Diğer tencerede zeytinyağında soğan sarımsak kavrulur ve havuçlar atılıp kavurmaya devam edilir. Domates konur ve domatesin suyunda havuçlar biraz yumuşayıncaya kadar kavurmaya devam edilir. Salça ve kesme şeker katılıp güzelce karıştırılır. Baharatlarda eklenip çok az sıcak su konulur ve havuçlar yumuşayıncaya kadar kısık ateşte ara sıra karıştırılarak pişirilir. Barbunyalar katılıp ezmeden sosuna bulanıncaya kadar karıştırılır ve üzerini geçecek kadar sıcak su eklenir ve kısık ateşte 10-15 dakika pişirilir. Üzerine maydanoz koyularak servis edilir.