- Konum
- Cennet
-
- Üyelik Tarihi
- 20 May 2015
-
- Mesajlar
- 6,868
-
- MFC Puanı
- 368
Malzemeler :
2 demet pazı
1 su bardağı pilavlık kırık bulgur
1 adet orta boy kuru soğan
3 yemek kaşığı zeytin yağı
2 su bardağı lor peynir
Yarım su bardağı Beyaz Peynir
5 yemek kaşığı Tereyağı
2 su bardağı Süt
2 yemek kaşığı kaymak
Tuz, karabiber
1,5 su bardağı Süt
2 yemek kaşığı Tereyağ
2 yemek kaşığı Kaymak
Servis sırasında kullanılmak üzere Yoğurt ve 1 dişi sarımsak rendesi
Yapılışı :
Öncelikle içini hazırlayalım, zeytinyağını tavada kızdırıp üzerine yemeklik doğradığınız soğanı kavurun, soğan yumuşayınca tereyağını ekleyip, bulguru koyun ve kavurun üzerine kaymak ekleyip bir dakika daha kavurup, Lor peynirini ve beyaz peyniri ekleyip karıştırın 1 dakika sonra sütü ekleyin, kapağını kapatıp sütü çekene kadar pişirin, tuz ve bolca karabiber ekleyip ocaktan alın.
Pazıları yıkadıktan sonra sıcak suda 3 dakika kadar haşlayıp çıkarıp hemen soğuk suya tutun. Pazıları sarmak için yapraklarını bıçakla kesip 1 tatlı kaşığı kadar iç harcını koyarak sarın, tüm pazıları sarıp, uygun büyüklükte borcama tek sıra olacak şekilde dizin üste üste sarmaların gelmemesi gerekli.
Tüm pazıları borcama dizdikten sonra nohut büyüklüğünde tereyağını pazıların üzerine serpiştirin, aynı şekilde kaymağı da nohut büyüklüğünde pazıların üzerine koyup, 1,5 su bardağı sütü üzerine gezdirerek dökün, süt pazıların eninin yarısın gelecek şekilde olmalı.
180-190 dereceye ayarladığınız ve önceden ısıttığınız fırında yaklaşık 20 dakika sütünü çekene kadar pişirin. Pişen sütlü pazı sarmalarını servis tabağına alıp üzerine sarımsakla karıştırdığınız yoğurt dökerek servis edebilirsiniz, renk vermek için dilerseniz üzerine kırmızı pul biber serpebilirsiniz.
Afiyet Olsun
Pazıları yıkadıktan sonra sıcak suda 3 dakika kadar haşlayıp çıkarıp hemen soğuk suya tutun. Pazıları sarmak için yapraklarını bıçakla kesip 1 tatlı kaşığı kadar iç harcını koyarak sarın, tüm pazıları sarıp, uygun büyüklükte borcama tek sıra olacak şekilde dizin üste üste sarmaların gelmemesi gerekli.
Tüm pazıları borcama dizdikten sonra nohut büyüklüğünde tereyağını pazıların üzerine serpiştirin, aynı şekilde kaymağı da nohut büyüklüğünde pazıların üzerine koyup, 1,5 su bardağı sütü üzerine gezdirerek dökün, süt pazıların eninin yarısın gelecek şekilde olmalı.
180-190 dereceye ayarladığınız ve önceden ısıttığınız fırında yaklaşık 20 dakika sütünü çekene kadar pişirin. Pişen sütlü pazı sarmalarını servis tabağına alıp üzerine sarımsakla karıştırdığınız yoğurt dökerek servis edebilirsiniz, renk vermek için dilerseniz üzerine kırmızı pul biber serpebilirsiniz.
Afiyet Olsun