Neler yeni
MEGAForum - Teknoloji Forumu

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

  • Web sitemizin içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için Web sitemize kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Web sitemize üye olmak tamamen ücretsizdir.
  • Sohbetokey.com ile canlı okey oynamaya ne dersin? Hem sohbet et, hem mobil okey oyna!
  • Soru mu? Sorun mu? ''Bir Sorum Var?'' sistemimiz aktiftir. Paylaşın beraber çözüm üretelim.

09 Ekim 2016 Günün Yemeği - Pratik Islak Kek (Sossuz)

LiyA

HeP YeK HeP TeK . . .
Onursal Üye
  • Üyelik Tarihi
    5 Kas 2012
  • Mesajlar
    17,407
  • MFC Puanı
    2,777














Malzemeler
3 yumurta
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı sıvı yağ
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1. 5 su bardağı pudra şekeri
1. 5 su bardağı un
3 yemek kaşığı kakao
Arzuya göre damla çikolata, ceviz vs. kullanabilirsiniz.
Bardak ölçüsü 200 ml Hazırlanışı Herkese Merhabalar, Uzun bir aradan sonra tekrar sizlerleyim. Bu süre zarfında yorum ve fotoğraf gönderen tüm takipçilerimize toplu bir teşekkür borçluyum. Malesef sorulara geri dönüş yapamadım. Milletce geçirdiğimiz korku dolu zamanlar, Oğlumun kolunun kırılması, ameliyat derken pek vakit olmadı. Rabbim bir daha milletimize aynı acıları yaşatmasın. Düşmanlarımıza fırsat vermesin. Şehitlerimize rahmet ailelerine sabır ihsan eylesin... Bu gün sizlere, yapımı pratik bir okadar lezzetli, üstelik sos kullanmadan ıslak kek lezzetinde bir tarif paylaşmak istedim. Sizlerinde beğeneceğini umuyorum. Dilerseniz taifimize geçelim... Yumurta ve pudra şekerini çırpma kabınıza alıp çırpın. Ardından sıvı yağ ve yoğurdu ekleyip çırptıktan sonra kalan malzemeleride eleyerek ilave edin. Iyice çırpın ve uygun ebattaki yağlanmış fırın kabına boşaltıp, önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında yaklaşık 25 dakika pişirin. Iyice soğuduktan sonra dilimleyip benmari usulü ertilmiş çikolata veya çikolata sosu gezdirerek sunuma hazırlayın... *Püf noktaları* *Kek hamurunun kıvamı normal kek hamurundan biraz daha akışkan olmalı. Katı kıvamda olursa istediğimiz ıslaklık oluşmaz. *200 derecelik ısıda ve kısa sürede pişmeli. Pişme süresi fırınınızın özelliğine göre değişebilir... *Kürdan testi kesinlikle yapmayın. Ve iyice soğumadan kesinlikle dilimlemeyin. *Büyük kek kalıbında pişirmeyi denemeyin. Büyük olmayan ebatlarda tepsi kullanmayı tercih edin. *Arzu ederseniz toz şekerde kullanabilirsiniz. Dikkat etmeniz gereken, 1 su bardağı şeker kullanmanız ve şekerle yumurtayı, şeker tamamen eriyene kadar çırpıp ardından sırasıyla diğer malzemeleri eklemenizdir...




 
Üst Alt