-
- Üyelik Tarihi
- 18 Tem 2017
-
- Mesajlar
- 1,593
-
- MFC Puanı
- 3
Etli Gömme Malzemeleri
yaş maya
1 su bard. ılık süt
1 tatlı kaş.toz şeker
2 çorba kaş. margarin yumuşamış
aldığı kadar un
tuz
İç malzemeler:
yarım kg. kuşbaşı et
1 yemek kaş. salça
tuz, karabiber, pul biber
Etli Gömme Yapılışı
Yaş mayayı,ılık sütü ve toz şekeri bir kaba alıp kabarmasını bekleyip ardından içine yumuşamış margarini ve tuzunu koyup, azar azar unu ilave edip kulak memesi kıvamında hamur elde edip yarım saat dinlendiriniz kuşbaşı eti, salçayı, tuzu, karabiberi ve pul biberi bir tencereye koyarak ağzını örtüp etler suyunu salıp çekene kadar pişiriniz hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar alarak oklavayla uzunlamasına açıp, boylamasına etli harçtan koyup kenarlarından kapatıp üzerine yumurta sarısı sürüp 180 derecedeki fırında pembeleşene kadar pişirip servise sunun.
Afiyet olsun