Neler yeni
MEGAForum - Teknoloji Forumu

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

• Web sitemizin içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için Web sitemize kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Web sitemize üye olmak tamamen ücretsizdir.
  • Sohbetokey.com ile canlı okey oynamaya ne dersin? Hem sohbet et, hem mobil okey oyna!
  • Soru mu? Sorun mu? ''Bir Sorum Var?'' sistemimiz aktiftir. Paylaşın beraber çözüm üretelim.

05 Ağustos 2020 Günün Hikayesi

Tokyo

Bizi öldürmeyen şey güçlendirir.
MFC Üyesi
  • MFC Puanı
    72,480
20 Temmuz 1969'da Neil Armstrong ve Buzz Aldrin, Ay'ın yüzeyine indiler. Apollo 11 astronotları bu seyahatten önceki aylarda ABD'nin batısında Ay'a benzeyen ıssız bir çölde eğitim gördüler. Bu alan pek çok Kızılderili topluluğa ev sahipliği yapıyordu; bit yerliyle astronotlar arasında geçen bir diyaloga dair şöyle bir hikaye vardır:
''Bir gün eğitim esnasında astronotlar yaşlı bir Kızılderili'yle karşılaşır. Adam orada ne yaptıklarını sorar. Astronotlar kısa süre içinde Ay'a yapılacak bir araştırma seyahatinin parçası olduklarını söyler. Yaşlı adam bunu duyunca bir an sessiz kalır, sonra astronotlardan kendisine bir iyilik yapmalarını ister.
Astronotlar ''Ne istiyorsunuz?'' diye sorar.
Yaşlı adam, ''Kabilemdeki insanlar Ay'da kutsal ruhların yaşadığına inanır. Onlara halkımdan önemli bir mesaj iletmenizi isteyecektim.''
Astronotlar ''Mesaj nedir?'' diye sorar.
Adam kendi dilinde bir şeyler mırıldanır, sonra da astronotlara bunu ezberleyene kadar tekrar etmelerini söyler.
Astronotlar ''Bu ne demek?'' diye sorar.
''Bunu size söyleyemem. Sadece bizim kabilemizle Ay ruhlarının bileceği bir sır,'' der.
Üsse geri döndüklerinde astronotlar uzun uğraşlardan sonra yerel dili konuşabilen birini bulurlar ve ondan mesajı tercüme etmelerini isterler. Ezberledikleri şeyi söyleyince çevirmen kahkahalarla gülmeye başlar. Nihayet sakinleşince, astronotlarının o kadar dikkatle ezberlediği sözlerin, ''Bu adamların size söylediği hiçbir şeye inanmayın. Topraklarınızı çalmaya geldiler.'' olduğunu söyler.''
Hayvanlardan Tanrılara Sapiens, sayfa 263-264, Yuval Noah Harari, Kolektif Kitap, 12. basım

Barnabas İncili

MFC Üyesi
  • MFC Puanı
    631
20 Temmuz 1969'da Neil Armstrong ve Buzz Aldrin, Ay'ın yüzeyine indiler. Apollo 11 astronotları bu seyahatten önceki aylarda ABD'nin batısında Ay'a benzeyen ıssız bir çölde eğitim gördüler. Bu alan pek çok Kızılderili topluluğa ev sahipliği yapıyordu; bit yerliyle astronotlar arasında geçen bir diyaloga dair şöyle bir hikaye vardır:
''Bir gün eğitim esnasında astronotlar yaşlı bir Kızılderili'yle karşılaşır. Adam orada ne yaptıklarını sorar. Astronotlar kısa süre içinde Ay'a yapılacak bir araştırma seyahatinin parçası olduklarını söyler. Yaşlı adam bunu duyunca bir an sessiz kalır, sonra astronotlardan kendisine bir iyilik yapmalarını ister.
Astronotlar ''Ne istiyorsunuz?'' diye sorar.
Yaşlı adam, ''Kabilemdeki insanlar Ay'da kutsal ruhların yaşadığına inanır. Onlara halkımdan önemli bir mesaj iletmenizi isteyecektim.''
Astronotlar ''Mesaj nedir?'' diye sorar.
Adam kendi dilinde bir şeyler mırıldanır, sonra da astronotlara bunu ezberleyene kadar tekrar etmelerini söyler.
Astronotlar ''Bu ne demek?'' diye sorar.
''Bunu size söyleyemem. Sadece bizim kabilemizle Ay ruhlarının bileceği bir sır,'' der.
Üsse geri döndüklerinde astronotlar uzun uğraşlardan sonra yerel dili konuşabilen birini bulurlar ve ondan mesajı tercüme etmelerini isterler. Ezberledikleri şeyi söyleyince çevirmen kahkahalarla gülmeye başlar. Nihayet sakinleşince, astronotlarının o kadar dikkatle ezberlediği sözlerin, ''Bu adamların size söylediği hiçbir şeye inanmayın. Topraklarınızı çalmaya geldiler.'' olduğunu söyler.''
Hayvanlardan Tanrılara Sapiens, sayfa 263-264, Yuval Noah Harari, Kolektif Kitap, 12. basım
Bunu yazarken beni düşünmedin mi? Demedin mi ki, şunu yazmayayım Barnabas korkudan gece uyuyamayacak demedin mi?
Şimdi ben tüm gece acaba o kızılderilinin hayaleti burda mı diye düşünüp duracağım bi bakacağım sabah olmuş uyumamışım.

O değilde bakacağım ne ya bakacağım çok yapmacık bakıcam ama öyle de olunca saygısız derler falan ama bence bakacağım, düşüneceğim saçma düşünücem bakıcam bunlar varken yani ama yinede bakacağımla idare edelimde itici ya bence itici. Diğerlerinin görüşlerine saygı duyarım.

Barnabas İncili

MFC Üyesi
  • MFC Puanı
    631
Bende hep bir yüz görürdüm. Kim bu derdim.:D
Aynen bende öyle sanırdım daha sonra ablam inek dışkısı demişti tabii o ara çok küçüktük o bana bunu dediğinde sonra 2 kavuşamamış aşık olduğunu söylerlerdi bunlar ayda yaşıyorlar birbirlerini seviyorlar ama kavuşamıyorlar sonra ayda yaşayan bir adam olduğunu söylediler ay adam mı ne sonra şey söylediler 2 aşıkmış köylüler aşklarını öğrenip bunlara inek dışkısı atmış onların izleri falan filan işte.

Aslında kraterlermiş yani meteor çarpmış öyle çötüküntüler oluşmuş birde denizler ve vadilermiş.

Tokyo

Bizi öldürmeyen şey güçlendirir.
MFC Üyesi
  • MFC Puanı
    72,480
- 2 aşıkmış köylüler aşklarını öğrenip bunlara inek dışkısı atmış onların izleri falan filan işte.-

Turk filmi repligi iyi gider buraya;
" Ağam bizimle eğlenirr" :D :D
Ablanın hayal dünyası da bir alice gibiymiş:))

Barnabas İncili

MFC Üyesi
  • MFC Puanı
    631
- 2 aşıkmış köylüler aşklarını öğrenip bunlara inek dışkısı atmış onların izleri falan filan işte.-

Turk filmi repligi iyi gider buraya;
" Ağam bizimle eğlenirr" :D :D
Ablanın hayal dünyası da bir alice gibiymiş:))
Yok aslında sadece ablam değil ablama da o zamanlar anlatmıştılar bunu o da bana anlatmıştı. Yani inananlar vardı buna.
Aslında baktıkta saçma saçma olmasına da konusu güzel ha.
O inek dışkısını taşla değişsek daha iyi olur.

Üst Alt