-
- Üyelik Tarihi
- 8 Ara 2012
-
- Mesajlar
- 17,519
-
- MFC Puanı
- 3,901
MALZEMELER
100 g tavuk ciğeri,
1 su bardağı pirinç,
1 adet soğan,
1 çay kaşığı domates salçası,
1 yemek kaşığı çam fıstığı,
1 yemek kaşığı kuş üzümü,
1/2 çay kaşığı tarçın,
1/2 çay kaşığı karabiber,
1 çay kaşığı yenibahar,
2 avuç ince kıyılmış maydanoz,
1 çay kaşığı şeker,
1 silme yemek kaşığı tereyağı,
3 yemek kaşığı sıvı yağ,
2-2,5 su bardağı sıcak su,
Tuz.
HAZIRLANIŞI
1- Tereyağını ve 2 yemek kaşığı sıvı yağı geniş bir tencereye alıp kızdırın,
2- Küçük küçük doğranmış soğanı ekleyip yumuşayana kadar kavurun,
3- Çam fıstığını ekleyip birkaç dakika daha kavurun,
4- Salçayı ekleyip 1 dk. kavurun,
5- Yıkayıp süzdüğünüz pirinçleri ekleyip tıkır tıkır olana kadar kavurun,
6- Tarçın, karabiber, yeni bahar, maydanoz, kuş üzümü, şeker ve tuzunu ekleyip karıştırın,
7- Suyunu ekleyip karıştırın ve kapağını kapatıp kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin,
8- Bu sırada kalan 1 yemek kaşığı sıvı yağı ayrı bir tavada kızdırın,
9- İçine minik minik doğradığınız tavuk ciğerlerini ekleyip kızarana kadar kavurun,
10- Kavurduğunuz ciğerleri suyunu çeken pilava ekleyip karıştırın,
11- Altını kapatıp servis öncesi 10-15 dk. dinlendirin.
Alıntıdır.