Neler yeni
MEGAForum - Teknoloji Forumu

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

  • Web sitemizin içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için Web sitemize kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Web sitemize üye olmak tamamen ücretsizdir.
  • Sohbetokey.com ile canlı okey oynamaya ne dersin? Hem sohbet et, hem mobil okey oyna!
  • Soru mu? Sorun mu? ''Bir Sorum Var?'' sistemimiz aktiftir. Paylaşın beraber çözüm üretelim.

04 Aralık 2017 - Günün Yemeği - Tavuk Ciğerli İç Pilav Tarifi

SouL

➡️ ↘️ ↖️ ↪️ ↩️ ⤴️ ⤵️ Ben Sakinim!!!
Yönetici
  • Üyelik Tarihi
    8 Ara 2012
  • Mesajlar
    17,519
  • MFC Puanı
    3,901
kuru-erikli-hindi-sarma-ic-pilav-1-632x421.jpg


MALZEMELER

100 g tavuk ciğeri,
1 su bardağı pirinç,
1 adet soğan,
1 çay kaşığı domates salçası,
1 yemek kaşığı çam fıstığı,
1 yemek kaşığı kuş üzümü,
1/2 çay kaşığı tarçın,
1/2 çay kaşığı karabiber,
1 çay kaşığı yenibahar,
2 avuç ince kıyılmış maydanoz,
1 çay kaşığı şeker,
1 silme yemek kaşığı tereyağı,
3 yemek kaşığı sıvı yağ,
2-2,5 su bardağı sıcak su,
Tuz.


HAZIRLANIŞI

1- Tereyağını ve 2 yemek kaşığı sıvı yağı geniş bir tencereye alıp kızdırın,
2- Küçük küçük doğranmış soğanı ekleyip yumuşayana kadar kavurun,
3- Çam fıstığını ekleyip birkaç dakika daha kavurun,
4- Salçayı ekleyip 1 dk. kavurun,
5- Yıkayıp süzdüğünüz pirinçleri ekleyip tıkır tıkır olana kadar kavurun,
6- Tarçın, karabiber, yeni bahar, maydanoz, kuş üzümü, şeker ve tuzunu ekleyip karıştırın,
7- Suyunu ekleyip karıştırın ve kapağını kapatıp kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin,
8- Bu sırada kalan 1 yemek kaşığı sıvı yağı ayrı bir tavada kızdırın,
9- İçine minik minik doğradığınız tavuk ciğerlerini ekleyip kızarana kadar kavurun,
10- Kavurduğunuz ciğerleri suyunu çeken pilava ekleyip karıştırın,
11- Altını kapatıp servis öncesi 10-15 dk. dinlendirin.


Alıntıdır.
 
Üst Alt