Neler yeni
MEGAForum - Teknoloji Forumu

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

• Web sitemizin içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için Web sitemize kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Web sitemize üye olmak tamamen ücretsizdir.
  • Sohbetokey.com ile canlı okey oynamaya ne dersin? Hem sohbet et, hem mobil okey oyna!
  • Soru mu? Sorun mu? ''Bir Sorum Var?'' sistemimiz aktiftir. Paylaşın beraber çözüm üretelim.

03 Mart 3 Büyük Devrim.

Yusuf

Deniz sevenlerden
MFC Üyesi
  • MFC Puanı
    245
3 MART 3 BÜYÜK DEVRİM

Ulu önder Atatürk'ün silah arkadaşı, Annem Necla Kutluğ Sarmışın amcası olan "M. Yasin Kutluğ" ve silah arkadaşlarının bu tarihi kararda ve TBMM kuruluşunda hilafeti kaldıran ilk önergeyi veren ve de kuruluştaki ilk imzaları atarak bir Milletin geleceğini ve var oluşunu sağlamalarından dolayı onur duyuyorum.
Bu özel ve önemli gününüzü kutluyorum.
Yasin amcamın bu mücadelede Atamızın yanında omuz omuza mücadele etmiş olması bana da her zaman bir güç kuvvet vermiştir. Biz göstermelik Vatan Millet Bayrak sevdalısı değil bu sevgiyi ve mirası doğuştan genlerinden taşıyan bir Cumhuriyet kadınıyız.
Büyük zorluklarla bizlere özgür yaşam hakkı sağladıkları için hepsine minnettarız.

3 MART 1924'te ne oldu?

1- Laik Demokratik Türkiye Cumhuriyetinin temel yasaları, 3 Mart 1924'te Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde kabul edildi.
2 - Hilafet kaldırıldı; artık Devlet yönetiminde tek söz sahibi meclis olacaktı.
3 - "Eğitim ve Öğretim Birliği" sağlanarak, her yurttaşa laik eğitimin yolu açıldı.
Bu radikal kararlar, toplumda ve Meclis'te kimi tepkilere de yol açtı. Mustafa Kemal ATATÜRK'ün onlara meclis kürsüsünden yanıtı ise şöyle olmuştu: "Halife ve bütün cihan kati olarak bilmelidir ki, Halife ve Halifelik makamının, hakikatte ne dinen ve ne de siyaseten hiçbir mana ve mevcudiyet sebebi yoktur. Türkiye Cumhuriyeti, savsatalarla mevcudiyetini ve istiklalini tehlikeye maruz bırakamaz."

02.02.2019
Yusuf

Üst Alt