Neler yeni
MEGAForum - Teknoloji Forumu

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

  • Web sitemizin içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için Web sitemize kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Web sitemize üye olmak tamamen ücretsizdir.
  • Sohbetokey.com ile canlı okey oynamaya ne dersin? Hem sohbet et, hem mobil okey oyna!
  • Soru mu? Sorun mu? ''Bir Sorum Var?'' sistemimiz aktiftir. Paylaşın beraber çözüm üretelim.

03 Ekim 2016 Günün Yemeği İçli Köfte

Sentinus

'boşunaymış' dedirtmeyin be insana..
MFC Üyesi
  • Üyelik Tarihi
    2 Ağu 2016
  • Mesajlar
    11,694
  • MFC Puanı
    -894
timthumb.php


Malzemeler
750 gr. yağsız dana kıyması (iki kere çekilmiş)
2 su bardağı ince köftelik bulgur
3 adet soğan
4 yumurta (2 tanesi hamura konacak, 2 tanesi kızartırken kullanılacaktır.)
Yarım bardak ceviziçi (bıçakla doğranmış)
1 çorba kaşığı çam fıstığı, kuşüzümü
2 çay kaşığı tuz, karabiber, kırmızı pul biber
1,5 su bardağı sıvı yağ (4 çorba kaşığı kıymalı iç için kullanılacak.)
Hazırlanışı
İÇİNİN HAZIRLANMASI:
Tavada 4 çorba kaşığı sıvı yağ ile ince doğranmış soğan ve çam fıstığı hafifçe sarartılır.
Kıymanın yarısı konur, et suyunu çekinceye kadar karıştırarak kavrulur.
Birer çay kaşığı tuz, karabiber, pul biber ile doğranmış ceviz içi, temizlenip yıkanmış kuş üzümü konup karıştırılır.
Yapılışı:
I. Bir tencereye bulgur konur. Bir bardak kaynar su serpilir. Kapak kapatılarak 15-20 dakika kabarması beklenir. Birer çay kaşığı tuz, karabiber, kırmızı pul biber konur. İki avuç arasında ovarak bir süre yoğrulur. Kıymanın kalan yarısı ile 2 yumurta konur, bulgur taneleri kayboluncaya kadar, gerekirse su serperek yoğurmaya devam edilir
2. Yumurtadan küçük parçalara ayrılır. İslak avuç içinde yuvarlanıp ortası parmakla mümkün olduğu kadar ince açılır.
3. Hazırlanan iç, köftelerin sayısına göre küme küme ayrılır. Açılan köftelerin içi doldurulup büzülerek kapatılır. Hafifçe sıkılıp şekli düzeltilir.
4. Köfteler delikli metal kevgire sıralanır. İçinde kaynar su bulunan tencerenin üzerine oturtulur. Kapak kapatılarak hafif ateşte, su buharında 15-20 dakika kadar yavaş yavaş haşlanır.
5. Ilınınca çatalla çırpılmış yumurtaya batırılıp kızgın yağda kızartılır.
 
Üst Alt