Neler yeni
MEGAForum - Teknoloji Forumu

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

  • Web sitemizin içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için Web sitemize kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Web sitemize üye olmak tamamen ücretsizdir.
  • Sohbetokey.com ile canlı okey oynamaya ne dersin? Hem sohbet et, hem mobil okey oyna!
  • Soru mu? Sorun mu? ''Bir Sorum Var?'' sistemimiz aktiftir. Paylaşın beraber çözüm üretelim.

02 Haziran 2020 Günün Yemeği

DarkWoman

MFC Üyesi
Konum
Germany
  • Üyelik Tarihi
    27 Kas 2019
  • Mesajlar
    13,326
  • MFC Puanı
    58,692
Fesleğen soslu tavuk eti

Fesleğen soslu tavuk eti


MALZEMELER

4 parça derisiz tavuk göğüs eti

4 yemek kaşığı tereyağı

4 adet küçük boy kırmızı biber

Sekizer adet bebek kabak ve havuç

FESLEĞEN SOS İÇİN:

Küçük bir demet fesleğen

Yarım su bardağı dolmalık fıstık

1 çay bardağı zeytinyağı

3/4 su bardağı rendelenmiş örgü peyniri

3-4 dal maydanoz

3 diş sarımsak, tuz, karabiber


YAPILIŞI

Kırmızı biberleri ikiye bölüp çekirdeklerini çıkarın. Zeytinyağını tavaya alıp bebek kabak, havuç ve kırmızı biberi kızartın. Aynı tavada tavuk eklerini de önlü arkalı kızartın. Fesleğen sos için tüm malzemeyi mutfak robotuna alın ve karışım iyice pürüzsüz hale gelene kadar çekin. Pişirdiğiniz tavuk etlerini tavadan alın ve tavadaki yağın içine fesleğen sosunu ekleyip ısınmasını sağlayın. Sosu tavuk etlerinin üzerine dökerek sebzelerle birlikte servis yapın.
 
Üst Alt