- Konum
- İzmir Kayseri
-
- Üyelik Tarihi
- 1 Eki 2016
-
- Mesajlar
- 340
-
- MFC Puanı
- -5
<b>
Kırşehir Köftesi (Besmeç) Tarifi
Malzemeler:
500 gram kıyma,
2 su bardağı ince bulgur,
1 adet kuru soğan,
1 adet yumurta,
1 tutam maydanoz,
1 yemek kaşığı domates salçası (istenirse biraz biber salçası da ilave edilebilir),
1 kaşık tereyağı yada margarin veya denk miktarda sıvıyağ,
Pul biber,
Tuz,
Karabiber,
Köftenin Yapılışı:
Kıyma ve ince bulgur yoğurma kabına alınır. Güzelce yoğrulur.*Rendelenmiş soğan, salçalar, yağ ve yumurta eklenir yoğurmaya devam edilir. Yumuşacık hamur oluncaya kadar isteğe göre su ile ıslatılarak yoğurma işlemi devam eder. Tuz, pul biber, karabiber ve ince doğranmış maydanoz eklenir. Avuç içi büyüklüğünde yassı köfteler hazırlanır.*Yağlanmış fırın tepsisine dizilir. 200 derece fırında 15-20 dk kadar köftelerin alt ve üst kısımları kızarana kadar pişirilir. (istenirse yağda da kızartılabilir ama böylesi daha hafif olduğu için tercih edilebilir.)
İsteyenler yanında turşu, salata ve ayran ile afiyetle yiyebilir.
</b>Malzemeler:
500 gram kıyma,
2 su bardağı ince bulgur,
1 adet kuru soğan,
1 adet yumurta,
1 tutam maydanoz,
1 yemek kaşığı domates salçası (istenirse biraz biber salçası da ilave edilebilir),
1 kaşık tereyağı yada margarin veya denk miktarda sıvıyağ,
Pul biber,
Tuz,
Karabiber,
Köftenin Yapılışı:
Kıyma ve ince bulgur yoğurma kabına alınır. Güzelce yoğrulur.*Rendelenmiş soğan, salçalar, yağ ve yumurta eklenir yoğurmaya devam edilir. Yumuşacık hamur oluncaya kadar isteğe göre su ile ıslatılarak yoğurma işlemi devam eder. Tuz, pul biber, karabiber ve ince doğranmış maydanoz eklenir. Avuç içi büyüklüğünde yassı köfteler hazırlanır.*Yağlanmış fırın tepsisine dizilir. 200 derece fırında 15-20 dk kadar köftelerin alt ve üst kısımları kızarana kadar pişirilir. (istenirse yağda da kızartılabilir ama böylesi daha hafif olduğu için tercih edilebilir.)
İsteyenler yanında turşu, salata ve ayran ile afiyetle yiyebilir.