• Web sitemizin içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için Web sitemize kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Web sitemize üye olmak tamamen ücretsizdir.
  • Sohbetokey.com ile canlı okey oynamaya ne dersin? Hem sohbet et, hem mobil okey oyna!
  • Soru mu? Sorun mu? ''Bir Sorum Var?'' sistemimiz aktiftir. Paylaşın beraber çözüm üretelim.

!!KANDIRILDIK!!

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üyelik Tarihi
9 Mar 2015
Konular
625
Mesajlar
792
MFC Puanı
10
Instagram'da Takipçi Arttırma Rehberi

Popüler sosyal ağlardan Instagram'da, takipçi kazanmak pek zor değil. Peki, takipçi sayısını arttırmak için neler yapmak gerekiyor? İşte takipçilerinizi artırmak için tavsiyeler.
00-instagram-takipci.jpg


Sosyal ağlarda takipçi kazanmak, pek çok insanın uzun zamandır uğraştığı fakat başarılı olamadığı durumlardan biri. Özellikle Instagram'da kimi kullanıcılar hashtag yığını ile dolu paylaşımlar, kimileri ise alakasız paylaşımlar yaparak takipçi kazanabileceğini düşünüyor.

Instagram'da takipçi kazanmak pek çok kullanıcı için hiç kolay değil. Ancak biz size, Instagram'da takipçi kazanmanın düşündüğünüz kadar zor olmadığını belirtmek istiyoruz. Peki, Instagram'da takipçi kazanmak için neler yapmak gerekiyor?


İşte tüm detayları ile sizler için hazırladığımız, Instagram'da kalıcı takipçi kitlesi kazanma rehberi.

Hashtag kullanımı

Instagram
, hashtag cephesinde en güçlü sosyal ağlardan biri. Ancak pek çok kullanıcı maksimum 30 taneye kadar hashtag kullanılabilen Instagram'da bu sınırı zorlayarak kalıcı takipçiler kazanabileceğini düşünüyor.

04-instagram-takipci.jpg


Fakat bunu yapmak bu kullanıcılara geçici takipçiler kazandırıyor. Bir paylaşım ile birkaç saat içerisinde 10-15 dolaylarında takipçi kazanılıyor. Ancak bu kitlenin yaklaşık %90 kadarı bir süre sonra kullanıcıyı takip etmeyi bırakıyor. Peki, kalıcı takipçiler kazanmak için hashtag kullanımı nasıl olmalı?

Öncelikle 30 adetlik hashtag sınırını zorlamayı bırakın ve alakalı hashtagler kullanın. Örnek olarak güzel bir kadın resmi paylaştığınızda, #love, #girl, #woman ve #photo gibi 10 adete kadar hashtag kullanabilirsiniz. Bunu yaptığınızda bu tarz içerikleri takip eden kullanıcılar sizleri takip etmeye başlayacaklar ve benzer içerikleri paylaşmaya devam ettiğiniz sürece sizi takip edecekler.

Alakalı paylaşımlar

Hashtag
kullanımının sonunda belirttiğimiz gibi alakalı içerik paylaşımı çok önemli. Örneğin bir gün araba, bir gün kadın resmi paylaşan bir kullanıcı kısa sürede takipçi sayısını artıramaz.


Ancak hemen her gün belli bir konuya odaklı paylaşımlar yapan bir kullanıcı, çok daha kısa zamanda, daha fazla kullanıcı tarafından takip edilir. Çünkü alakalı hastag kullanımı ile bu tarz içerikleri takip edenler, kullanıcıya ulaşır ve alakalı paylaşımlar düzenli şekilde devam ettiğinde, takipçiler kullanıcıyı takip etmeyi bırakmaz.


Düzenli paylaşımlar

İşte en can alıcı konulardan birine geldik. Düzenli paylaşımlar. İnsanlar birini takip ettiklerinde, onların belli aralıklar ile, kendi ilgilendikleri içerikleri paylaşmalarını beklerler.


Yani takipçi kitlenizin sizleri unutmaması ve "Ben bu kullanıcıyı aylar önce neden takip etmeye başladım." dememesi için düzenli paylaşımlar yapmanız son derece önemli.


Düzenli paylaşımlar için kendinize uygun zaman aralıkları seçin. İlaç içer gibi, belli saat aralıkları ile değil, örneğin her sabah 10'da ve akşam 17'de paylaşım saatleri belirleyerek, fotoğraflarınızı takipçi kitleniz ile buluşturun.

Etkileyici filtreler kullanma

Instagram
'da bir diğer önemli konu ise etkileyici filtreler kullanmak. Fotoğraflara uygulanan filtreler ve efektler bir paylaşımın en önemli noktalarından biri. Zira sıkıcı bir fotoğraf, birkaç efekt kullanımı ile çok canlı hale getirilebilir ve insanlar tarafından kısa süre içerisinde beğenilebilir.

01-instagram-takipci.jpg



Ancak paylaşımlarda sadece Instagram filtrelerinin yeterli olmadığını belirtmemiz gerek. Zira her kullanıcı Instagram filtrelerini kullanabilir. Bu nedenle farklı fotoğraf düzenleme uygulamaları kullanın ve dikkatleri üzerinize çekin.

Diğer sosyal ağlardan destek alın

Facebook
, Twitter gibi hesaplarınızda önceden onlarca takipçi varsa, Instagram paylaşımlarınızı diğer ağlarda da paylaşarak, diğer sosyal ağlarda sizleri takip edenlerin Instagram'da da sizleri takip etmesini sağlayabilirsiniz.


sm.jpg



İnanın pek çok ünlü, bunu yaparak Instagram'daki takipçi sayısını hızla arttırmıştır.

Liderlerden dersler çıkarmaya çalışın

Instagram
'da takipçi sayınızı arttırmak için son önerimiz ise, takipçisi en fazla olan hesapları takip etmeniz ve bu hesapların paylaşımlarından dersler çıkarmanız.

03-instagram-takipci.jpg


Özellikle Instagram'ın resmi hesabı ve pek çok ünlünün hesabında, derslerin çıkarılabileceği noktalar mevcut
 
Moderatör tarafında düzenlendi:

MAJESTE

MFC Üyesi
Üyelik Tarihi
6 Şub 2020
Konular
39
Mesajlar
162
MFC Puanı
2,150
Merhaba Değerli Megaforum Ailesi,
Chorome eklentisi sayesinde mobil sürüm Instagram'ı doğrudan Chrome tarayıcınızdan kullanabilirsiniz. Detaylı anlatım aşağıda verilmiştir.

1. Google arama motoruna " instagram web chrome " yazılır. Aşağıda bulunan siteye giriş yapılır.
1.jpg

2. Chrome web mağazasına giriş yapılarak çıkan sayfaya bulunan eklenti " 1.jpg " butonu yardımıyla tarayıcınıza eklenir.
2.jpg

3. Tarayıcınızın üst kısmında bulunan "Instagram mobil sürümü" eklensin mi? uyarısına uzantı ekle seçilir.
3.jpg

4. Kullanıcı adınızı ve şifrenizi girerek giriş yapabilirsiniz.
4.jpg

5. Tebrikler artık Instagram'ı cep telefonunda gibi kullanabilirsiniz.
5.jpg

Tekrar Giriş Nasıl Yapabilirim ?
Chrome tarayıcınızın sağ üst köşesinde bulunan eklentiler (2.jpg) butonu yardımı ile tekrar giriş yapabilirsiniz.
3.jpg

Keyifli Forumlar ...
 
Üyelik Tarihi
9 Haz 2013
Konular
24
Mesajlar
822
MFC Puanı
7,690
Bu gün test edeceğim , bilgi için ayrıca teşekkürler .
 

Peony

Onursal Üye
Üyelik Tarihi
9 Şub 2015
Konular
12,075
Mesajlar
34,903
MFC Puanı
57,450
61d6a9fb4e3fe11ce8e68a0b.jpg

Instagram son zamanlarda algoritmalara uygun paylaşımlar yapıyordu. Bu durum sosyal medya kullanıcılarının tepkisini toplamıştı. Sosyal medya devi yeni özelliğini duyurdu. Buna göre ana sayfa akışı için kullanıcılarına kronolojik sırlama dahil üç seçenek sunacak.

Popüler sosyal medya uygulaması Instagram'a gelecek yeni özellikler, Instagram'ın CEO'su Adam Mosseri tarafından açıklandı. Instagram CEO’su Adam Mosseri yayınladığı videoda Instagram'a ait yeni seçenekleri duyurdu.

Söz konusu açıklamaya göre kullanıcılar ana sayfa akışını açılır menüden değiştirebilecek. Bu noktada kullanıcılara 3 seçenek sunulacak. Bunlar: Ana Sayfa, Takip Edilen ve Favoriler şeklinde sıralanacak.

YENİ ADIM MECBURİ OLDU

Instagram CEO’su kronolojik sıralamanın bugün verimli olmayacağını belirtmişti. Aynı zamanda Mosseri kullanıcıların daha uygun gönderilere ulaşma olasılıklarının azaldığını açıklayarak 'Her şeyi görmek bile imkansız hale geldi' demişti.

Ancak durum paylaşımların gençlerin sağlığını etkilemesiyle değişti. The Verge'nin haberine göre kronolojik sıralamanın geri dönmesini isteyenlerin tepkileri de yeni adım atmasında etkili oldu.

hurriyet
 
Üyelik Tarihi
28 Şub 2020
Konular
2,107
Mesajlar
26,098
MFC Puanı
301,150
Paylaşım için teşekkür ederiz canım, kullanmadığımı için benim ilgimi çeken haber niteliği taşımıyor ama kullananlar için yararlı olacaktır?
 

Peony

Onursal Üye
Üyelik Tarihi
9 Şub 2015
Konular
12,075
Mesajlar
34,903
MFC Puanı
57,450
Paylaşım için teşekkür ederiz canım, kullanmadığımı için benim ilgimi çeken haber niteliği taşımıyor ama kullananlar için yararlı olacaktır?
Bir şey değil canım ben kullanıyorum ama gereksiz bir özellik olmuş yine zaten anasayfa karman karışık 3 tane seçenek sunuyorlar bir de. Alışveriş özelliğini kaldırsaymış keşke :D
 
Üyelik Tarihi
28 Şub 2020
Konular
2,107
Mesajlar
26,098
MFC Puanı
301,150
Bir şey değil canım ben kullanıyorum ama gereksiz bir özellik olmuş yine zaten anasayfa karman karışık 3 tane seçenek sunuyorlar bir de. Alışveriş özelliğini kaldırsaymış keşke :D
Kafalar zaten karışık bir de onlar iyice harman edip beyin yakıyorlar koskoca ins böyle olmamalı??
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üst