• Web sitemizin içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için Web sitemize kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Web sitemize üye olmak tamamen ücretsizdir.
  • Sohbetokey.com ile canlı okey oynamaya ne dersin? Hem sohbet et, hem mobil okey oyna!
  • Soru mu? Sorun mu? ''Bir Sorum Var?'' sistemimiz aktiftir. Paylaşın beraber çözüm üretelim.

Son Dakika: Fenerbahçe, Jailson'un transferi için Dalian Pro ile görüşmelere başladı HABERİN DEVAMİ http://bc.vc/2QZr03C

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

LeGoLaS

Onursal Üye
Üyelik Tarihi
1 Ağu 2008
Konular
4,885
Mesajlar
16,461
MFC Puanı
15,790
Doğal Backlink Oluşturmak İçin 6 Harika İpucu



İster ücretli alın ister siz oluşturun, backlink artık doğal görünüme sahip olmalı. Alacağınız bağlantıların doğal görünümlü olması tüm arama motorlarının gözünde önemli olmasa bile google açısından çok önemli.
Artık arama motorları özellikle de Google bağlantıları kontrol etme, inceleme olayını her geçen gün daha da iyileştirmektedir. Çıkarmış olduğu algoritmalardan bunu daha da iyi anlayabiliyoruz. Hayatta her zaman bir mücadele içerisindeyiz. Aslında hayat bir oyun ve bu oyunu kurallarına göre oynayan her zaman için başarılı oluyor. İşte online tarafta böyle. Arama motorlarının bir kuralı var ve siz bu kurallara uygun bir şekilde hareket ederseniz başarı kaçınılmaz olur.


Doğal backlink oluşturmanız için dikkat etmeniz ve yapmanız gerekenler:


dogal-backlink.jpg




Çapa Metin Kullanımına Dikkat

Sürekli aynı çapa metine bağlantı almak çok büyük risk içerir ve cezalandırılmanız kaçınılmazdır. İlle de çapa metin kullanmanız gerekiyorsa bu çapa metinleri çeşitlendirmeniz, çoğaltmanız riski azaltacak ve başarıya ulaşmanızı sağlayacaktır. Bu sektörün 8 yıldır içinde var olan bir girişimci olarak size önerim alacağınız bağlantıların çapa metin kullanmadan yapılması olacağı yönündedir. Bir hedef kelimeye bağlantı alıyorsanız bunun iki katını hedef kelime kullanmadan almalısınız. Sadece metin olarak ya da direkt link olarak bağlantı almayın. Görseller aracılığıyla da bağlantı almanız ciddi oranda etkili olmaktadır.

Yüksek Pagerank Değerine Sahip Sitelere Odaklanmayın

Bitiremediniz değil mi hala kafanızda şu pagerank olayını. Değerli takipçilerimiz pagerank olayı artık SEO açısından hiçbir öneme sahip değil, web sayfanıza SEO konusunda hiç bir katkı sağlamıyor. Lütfen artık PR9 link lazım, PR8 alırsam sitem şuraya gelir gibi cümlelerden kurtulun. Doğal backlink almak için mücadele edin, kendi ağınızı oluşturun.

Sadece Ana Sayfaya Bağlantı Almayın

İşte yapılan en büyük hata. Tek bir sayfaya alınan bağlantılar. En önemli iç sayfalarınızı seçip bu sayfalara alacağınız bağlantılar hem domain otoritenizi artıracak hem de daha kısa sürede başarıya ulaşmanızı sağlayacaktır.

Farklı Bağlantı Kaynaklarını Deneyin

Sosyal medya siteleri, dizin siteleri, blog siteleri, forum siteleri daha sayabileceğim bir çok kaynak var. Bu tür kaynakları deneyin, bağlantılarınızı doğal bir şekilde ekleyin ve ölçümleyin. Bu kaynakların spam kavramından uzak girişimler olduğundan emin olduktan sonra web sayfalarınızı ekleyin.

Footer Bağlantılardan Uzak Durun

Footer backlink yani bir web sayfasının en alt kısmından alınan bağlantı türü. Bu artık günümüzün en zararlı bağlantı kaynağıdır. Bu türü kullanan kişiler çok kısa sürede cezalandırılmaya maruz kalabilirler. Sebebi ise alakalı alakasız bir çok sayfadan çok hızlı bir şekilde bağlantı sayısına ulaşmalarıdır. Birde bu bağlantı türünde çapa metin kullanıyorsanız vah halinize. Kesinlikle uzak durunuz.

Programlar Aracılığıyla Alınan Bağlantılardan Kaçının

Otomatik bağlantı ekleyen programlardan uzak durmanızı öneririm. Google arama motorunun en hızlı tespit ettiği şey bu tür girişimlerdir. Şöyle düşünün; bir web sayfanız var ve 1 saat içerisinde o sayfaya 1000 farklı yerden bağlantı geldi. Bunu fark eden botlar sizce nasıl bir tavır sergiler. Daha öncesinde bağlantısı olmayan ya da çok az bir sayıya sahip olan web sayfasına neler oldu da bu kadar hızlı bağlantı gelmeye başladı. İşte bir bot bunu düşünüyorsa web sitenize geçmiş olsun diyebilirsiniz. O nedenle otomatik ekleme yapabilen programlar aracılığıyla backlink almaktan kesinlikle uzak durunuz.
Değerli takipçilerimiz, amacımız backlink terimiyle alakalı çok farklı stratejileri, teknikleri, kaynakları ve bilgileri sizlere aktarmak. Bu konuda tarafınıza doğru yönlendirmeler yapmak ve sitelerinizi başarıya ulaştırmak istiyoruz. Eğer faydalı olabiliyorsak ne mutlu bizlere.
 

LeGoLaS

Onursal Üye
Üyelik Tarihi
1 Ağu 2008
Konular
4,885
Mesajlar
16,461
MFC Puanı
15,790
Kaliteli Backlink İster misiniz? (Reddit)



Kaliteli ve kalıcı backlink ister misiniz? Kim istemez ki!


Bu web sitesi aracılığıyla uzun süredir bir çok takipçimize backlink kaynağı tedarik ettik ve bu sürece günümüzde de devam ediyoruz. Amacımız bu konuda ihtiyacı olan ve bu ihtiyacı en doğru şekilde karşılamak isteyen web sitesi sahiplerine yardımcı olmak. Bu yazımızda da Dünya’nın en popüler sosyal medya sitelerinden birisi olan reddit.com ‘dan kalıcı bağlantı almanın yöntemlerini paylaşacağız. Reddit, kullanıcılarına iki türlü bağlantı kaynağı sağlamaktadır. Bu bağlantı kaynaklarından birisi herkesin kullanmış olduğu yeni bağlantı gönder seçeneğidir. İkincisi ise yeni yazı gönder seçeneğidir. Benim siz değerli takipçilerime önerim ikinci seçeneği daha fazla kullanmasıdır. Google makale olarak alınan bağlantıları daha çok önemsiyor. Tabi makale aracılığıyla alınan bağlantının da bir alma stratejisi var. Bu stratejiyi de sizlerle paylaşacağım.




reddit.jpg



Yapmamız gerekenleri adım adım hazırladım;

  • Öncelikle reddit.com web sayfasına giriş yapıyoruz.
  • Daha sonra sağ üst köşede yer alan “create account” seçeneğine tıklıyoruz.
reddit-kayit-ol.png


  • Açılan sayfada üye kayıt formunu dolduruyor ve email adresimize gelen aktivasyon bağlantısını tıklayarak üyeliğimizi onaylıyoruz.
  • Yukarıda paylaşılan tüm adımları geçtikten sonra üye girişi yapıyor daha sonra sağ tarafta yer alan “yeni bağlantı gönder” butonuna tıklıyoruz. Bu kısımda direkt olarak linkimizi ekleyebiliyoruz.
reddit-backlink-almak.png


  • Yeni bağlantı gönder ekranında ilgili alanları doldurup gönder butonuna tıklıyoruz. Bu sayede reddit sitesinden bağlantı almış oluyoruz. Kimileri buna sosyal imleme de demektedir. Ama şunu unutmamalısınız; nofollow da olsa, dofollow da olsa, herhangi bir yerden alınmış da olsa bu tür bağlantıların tümüne verilen unvan backlink olarak adlandırılır.
  • Şimdi sıra geldi makale olarak bağlantı almaya. Reddit sitesine giriş yaptıktan sonra sağ tarafta yer alan “yeni yazı gönder” butonuna tıklıyoruz.
reddit-makale-ekleyerek-backlink-almak-517x1024.png


  • Başlık kısmına makalemizin başlığını, metin kısmına makalemizi, bir subreddit seç kısmına da ilgili kategorinizi seçiyorsunuz ve capcthayı doğrulayıp makalenizi reddit.com’a ekliyorsunuz. Burada dikkat etmeniz gereken konu makale içinden linki nasıl vermeniz gerektiğidir. Reddit sitesinin kod yapısı biraz farklı. Bu konuda görselde de nasıl bağlantı alabileceğinizi paylaşmışlar ama ben yine de paylaşmak istedim. Link almak için [anahtar kelime](site adresiniz) kod yapısını kullanmalısınız.
Reddit sitesinden hem makale hem de direkt olarak bağlantı alma yöntemlerini öğrenmiş olduk. Artık siteleriniz için oluşturacağınız backlink kaynaklarının arasına reddit.com sitesini de ekleyebilirsiniz. Bu web sayfasına bağlantı eklerken kesinlikle ceza alır mıyım korkusuna kapılmayınız. Bu tarz siteler google arama motorunun veri merkezi iş ortağıdır.
 

LeGoLaS

Onursal Üye
Üyelik Tarihi
1 Ağu 2008
Konular
4,885
Mesajlar
16,461
MFC Puanı
15,790
Backlink Analizi Nasıl Yapılır?



Backlink analizlerinin yapılması tüm link oluşturma kampanyalarının temelinde yer almaktadır. Elde edilebilen çok fazla bilgi vardır ve ortaya çıkarılan veriler çeşitlilik göstermektedir.
Nasıl başlayacağınızı bilmiyorsanız bu konuda yazılmış yazılardan faydalanabilirsiniz. Bu yazıda ise link oluşturma kampanyalarında yapılan backlink analizine yönelik ek yöntemler belirtilmiştir. Analiz yapmak denklemin yarısıdır. İhtiyacınız olan tüm verilere sahip olduğunuz sürece bunları link oluşturma çalışmalarınızın başarılı olmasını sağlamak için kullanabilirsiniz.
backlink-analizi-nasil-yapilir.jpg

Önemli Bilgiler
Bir backlink analizi için yapmanız gerekenler;
Rakip Analizi:
İlgilendiğiniz alanı kapsayan rekabet ortamı konusunda fikir sahibi olmak. İşte kendinize sormanız gereken sorular: Rakipleriniz nereden bağlantı almış? Bu kaynakların hangileri doğru hangileri yanlış kaynaklar? Bu bağlantı kaynaklarından ben bağlantı alabilir miyim?
Link Zenginleştirilmesi:
Backlink analizinden elde edilen bilgiyi kullanarak kaliteli link oluşturma fırsatları bulmak. Gerçekten size fayda sağlayacak kaynakları bulup web sitenize bağlantı alabilirsiniz.
Bir Backlink Denetimi Gerçekleştirmek:
Backlink analizinden elde edilen veriler denetim için kullanılabilir ve böylece aşırıya kaçan yöntemlerden kaçınabilirsiniz.
Link İyileştirmeleri:
404 sayfalarına yönlendirilen linkleri bulun ve bunları site yöneticisi ile irtibat kurarak veya 301 yönlendirmesi yoluyla işlevsel hale dönüştürün. Bir başka yöntem: Rakibinizin sitesinde yer alan kırık bağlantıları bulup o bağlantıları kendi sitenize yönlendirmek.
backlink-analizi.png

Rakip Analizi
Dış Kaynak analizi konusunda ilk başlangıç noktası rakip analizi olmalıdır. Bu yapılan bir backlink analizinde her bir önemli rakibi analiz etmek demektir. Rakipler, ilgili alanı kapsayan rekabet ortamı konusunda size bir takım izlenimler sunarlar. Bu bilgiler şunları kapsamaktadır:
Belirli anahtar kelimeler ve sıralama fırsatları için rekabet. Rakip başına her bir özel alan adından ortalama link sayısı. Rakibin link oluşturma stratejisi ve taktikleri.Rakibe link veren sitelerin türü.Rakibin etkili bir biçimde kullandığı içerik türü. Rakibin sitesinde yer alan en başarılı sayfalar.
Bu size rakibin ilgi alanının ne olduğu konusunda bir özet görüntü sunacaktır. Bu aynı zamanda proje kapsamını ve boyutunu belirleyecek bir unsurdur. Ayrıca kendi sitenizin konumlandırıldığını, yeni bir sitenin rakiplerle rekabet edebilme kapsamını ve boyutunu ortaya çıkaracaktır.
Bu bilgileri aynı zamanda kendi kampanyanız için uygulayacağınız teknik veya stratejilerde kullanabilirsiniz.
Örnek vermek gerekirse, rakiplerinizden birisi başarılı ve belirli sayıda link alan bir kaynak oluşturmuş olabilir. İlgi alanınızda ne tür bir kaynağın alınabileceğini bildiğiniz için benzer kaynağı kendi link kampanyanız için de oluşturabilirsiniz. Nitekim, rakiplerinizden birisi önemli derecede ilgi uyandıran bir sayfaya sahipse kampanyanız için benzer sayfayı siz de oluşturabilirsiniz.
Rakiplerinize link veren sitelerin türlerine göz atabilirsiniz. Bu siteler link zenginleştirilmesi için önemli kaynaklardır çünkü rakipleriniz buradan link alabilmişse, siz de buralardan link alabilirsiniz.
Rakip analizinden elde edilebilecek bilgiler çok daha fazladır ve elde ettiğiniz izlenimler kendi link oluşturma projenizin başlangıcında size önemli faydalar sağlayacaktır.
Link Zenginleştirilmesi
Bir backlink analizinden elde edilen veriyi kullanmanın diğer bir yöntemi link zenginleştirilmesidir. Bu süreç daha önce bahsedilen rakip analizi ile el ele yürümektedir. Çünkü rakipleriniz en iyi link zenginleştirilmesi seçeneklerini sunmaktadır.
Rakip analizi yaparken rakiplerinizin daha çok nerede link aldığını not almalısınız. Bu sayede sektörünüzde rakiplerinize komşuluk yapan destekçileri öğrenebilirsiniz.
Ancak hepsi bununla bitmiyor. Daha ileri adımlar atmalısınız. Eğer yüksek kaliteli bir link kaynağı bulursanız, bu yerlerin kendi alanınızda nerelere link verdiklerine göz atın. Bu sayede kendinize daha fazla link fırsatı oluşturabilirsiniz.
Bir Backlink Denetimi Gerçekleştirin
Eğer Google’ın algoritma tabanlı cezalarından etkilenmekten korkuyorsanız veya sıralama kaybediyor ve bunun nedenini bilmiyorsanız bu durumda bir backlink denetimi gerçekleştirmeniz ideal bir karar olacaktır.
Backlink analizinden elde ettiğiniz veriler sahip olduğunuz linklere ve uyguladığınız stratejilere yakından bakmanızı sağlamaktadır.
Backlink analizinden elde edebileceğiniz veriler sayesinde aşırı derece iyileştirme yapmaktan kaçınmış olursunuz. Bu gereğinden fazla iyileştirme belirli bir stratejinin parçası olabilecekken, aynı zamanda belirli bir çapa metni ile ilgili olabilir. Tek bir stratejinin gereğinden fazla iyileştirilmesi sizi doğrudan Google’ın radarına sokar ve sonucu bir ceza almak olur. Backlink profilinize göz atarak hangi stratejinin üzerinde daha fazla durmanız gerektiğini ve hangilerini iyileştirmeniz gerektiğini görebilirsiniz.
Bu size Google’a karşı iz bırakmamak konusunda bir avantaj sunar. Backlink stratejinize göz attığınız zaman hangi stratejinin arama motorunu kandıracağını fark edersiniz, bu durumda Google sizi cezalandırmaya hazırdır. Bu nedenle daima doğal bir backlink profili oluşturmalısınız.
Benzer durumlar çapa metinlerinin aşırı iyileştirilmesi konusunda da geçerlidir. Çapa metninin aşırı iyileştirilmesi çok daha tehlikelidir ve bu sizi doğrudan Penguin algoritmasının hedefi yapar. Backlink analizi yoluyla çapa metni çeşitliliğine düzgün bir biçimde göz atabilirsiniz. Bununla birlikte aşırı iyileştirmeden uzak durmanızın yanında yeni fırsatları da ortaya çıkarabilirsiniz.
Bu aynı zamanda kaldırmak veya reddetmek istediğiniz kötü linkleri tespit edebileceğiniz aşamadır. Kurulan her site veya sitelerin daha önce sahip oldukları bazı linkler olabilir. Backlink analizi yaparak bu zararlı linklerden kurtulmalı, kendinize temiz ve doğal bir backlink profili oluşturmalısınız.
404 Sayfaları/Link İyileştirmeleri
Son olarak, backlink analizinden elde ettiğiniz bilgileri link iyileştirmeleri için kullanabilirsiniz. Bu özellikle yeniden tasarlanmış veya birkaç kaldırılmış sayfası olan siteler için önemlidir.
Bu aşama Google’ın Web Yöneticisi Araçları’nın kullanılması ile başlar. Öncelikle 404 hatası veren sayfaları tespit etmelisiniz. Bunu yaptıktan sonra backlink analizi gerçekleştirmeye başlamalı ve belirli her URL adreslerinin ölü linklere veya kaldırılan sayfalara link gönderip göndermediğini kontrol etmelisiniz.
404 hatası veren sayfalara gönderilen her linki tespit ettikten sonra link iyileştirmesi yapabilmek için iki farklı ana seçeneğe sahip olursunuz.
Birincisi 301 yönlendirmesi yaparak sayfaları yeni sayfaya yönlendirmektir. Bu işlem ile biraz link değeri kaybı yaşayabilirsiniz ancak bu ikinci yöntemden daha kolay bir yöntemdir çünkü site sahibi ile iletişim kurmanız gerekmemektedir. Ancak, yeni sayfa linkinin eski sayfaya yönlendirildiğinden ve linke benzer olduğundan emin olmalısınız.
İkincisi doğrudan site yöneticisi ile irtibat kurup gönderilen linki güncellenmesini sağlamaktır. Bu çok daha zor bir yöntemdir. Hatta link güncellemesi istediğiniz zaman site yöneticisi linki tamamen kaldırmayı bile seçebilir.
Backlink denetimi sırasında edineceğiniz bilgiler sayesinde aşırı iyileştirmelerden uzak durabilir ve bununla birlikte geri kazanılmaya değer ölü linkleri tespit edebilirsiniz.
backlink-analizi-yaparken-dikkat-edilmesi-gerekenler.jpg

Özet
Bir backlink analizinden elde edebileceğiniz çeşitli bilgiler vardır ve bunları link oluşturma kampanyanızı desteklemek için kullanabilirsiniz.
Rakip Analizi:
Kendi alanınız ile ilgili rekabet ortamını tanıyın.
Link Zenginleştirilmesi:
Backlink analizi yöntemiyle güvenilir link kaynaklarını bulun.
Bir Backlink Denetimi Gerçekleştirin:
Backlink analizi verilerini kullanarak backlink profilinizi denetleyin ve potansiyel olarak zararlı olan linkleri kaldırın ve aşırı iyileştirmelerden gelecek olası cezalardan kaçının.
Link İyileştirmeleri:
Backlink analizi sayesinde 404 sayfalarına yönlendirilen linkleri bulun ve bu linkleri site yöneticisi ile irtibat kurarak veya 301 yönlendirmesi yaparak iyileştirin.
Backlink iyileştirmesi yapmak zaman alıcı olmaktadır ancak elde edilen izlenimler kayda değer olmaktadır. Backlink analizi herhangi bir link oluşturma kampanyasının temelidir çünkü size yol gösterebilir ve projenizi destekleyebilir.
 

LeGoLaS

Onursal Üye
Üyelik Tarihi
1 Ağu 2008
Konular
4,885
Mesajlar
16,461
MFC Puanı
15,790
Sitenize Fayda Sağlayacak Backlink Türleri



Her şey ne için? Tabi ki web sitemizin arama motorlarında ilk sayfaya hatta ilk 3 içerisinde yer almasını sağlamak için. Bunun için bir çok kriterde web sayfanızı iyileştirmeniz gerekiyor. Bu kriterler arasında da en önemlilerinden bir taneside backlink. Bu teriminde türleri ve çeşitleri bulunmaktadır. Gelelim sitenize fayda sağlayacak backlink türleri hakkında bilgi vermeye.
Backlink öyle her önüne gelen siteden alınacak bir şey değildir. O nedenle bu yazımızda paylaştıklarımızı dikkate almanızı rica ederiz.
faydali-backlink-turleri-1024x539.png

Web Sitenize Fayda Sağlayacak Backlink Türleri

  • Sosyal medya sitelerinden alınacak bağlantılar.
  • Çok güzel hazırlanmış bir içerikle alınabilecek bağlantılar.
  • Forumlarda, blog sitelerinde insanlara yardım edilerek alınan bağlantılar.
  • Bir sitenin sizi doğal olarak tanıtmasıyla alınan bağlantılar.
  • Tabi ki geçici değil kalıcı olarak alınan bağlantılar.
Web sayfalarımızın arama motorlarında yükselmesi için backlink almadan önce iç optimizasyon sürecini mükemmel olarak yapılandırmamız gerekmektedir. Mükemmel olarak yapılandırılan bir web sayfasının arama motorlarında yükselmemesi için hiç bir neden yoktur.
Eğer web sitenizin arama motorlarında ilk sayfaya gelmesini istiyorsanız aşağıda paylaştığımız adımları dikkate alabilirsiniz.

  • Web sayfanızın tasarımını kullanıcı duyarlı olarak hazırlayın.
  • Sitenizin iç optimizasyonunu kurallara göre yapılandırınız.
  • Web sitenize düzenli olarak içerik ekleyiniz.
  • Her içeriğinize bağlantı alınız ve sosyal paylaşım sitelerinde paylaşınız.
Yukarıda paylaştığım maddeler başarıya ulaşmanız için sizlere yardımcı olacaktır. Ayrıca unutmamalısınız ki içerik SEO’da başarıya ulaşmanızı sağlayacak en önemli etkendir. İçeriklerinizi arama motorları için değilde ziyaretçiler için oluşturursanız kesinlikle faydasını görürsünüz.
 

LeGoLaS

Onursal Üye
Üyelik Tarihi
1 Ağu 2008
Konular
4,885
Mesajlar
16,461
MFC Puanı
15,790
Backlink Sorgulama Siteleri



Merhaba değerli okurlarımız,


Bu yazımızda sizlere backlink sorgulama siteleri hakkında bilgiler aktaracağım.


Backlink teriminin ne anlama geldiğini bilmeyen okurlarımız için backlink nedir makalemizi okumalarını önermekteyim. Backlink sorgulama olayı web sitesini google ve diğer arama motorunda yükseltmek isteyen her kullanıcının tercih ettiği bir uygulamadır. Fakat bu işlem doğru sonuçlarla karşı karşıya kalmadığımız için işkence olmuştur. Bu yazımızda siz değerli ziyaretçilerimize backlink kaynaklarınızın sayısını en yakın olarak verebilen web siteleri hakkında bilgiler vereceğim.


Öncelikle sizlere backlink sorgulama sitelerinin adreslerini paylaşmak istiyorum.


-ahrefs.com
-opensiteexplorer.com
-majesticseo.com
-monitorbacklinks.com
Yukarıda paylaştığım web sayfaları en kaliteli ve en yakın sonucu veren kaynaklardır. Şimdi gelelim bu kaynakları yakından incelemeye.


Ahrefs



Ahrefs.com backlink sorgulama siteleri arasında opensiteexplorer web sitesinden sonraki en iyi sonuçları veren kaynaktır. Üye olup sorgulama yaptığınızda daha çok sonuca ulaşabilmektesiniz fakat her geçen gün kullanıcı sayısının artmasıyla birlikte ahrefs.com sitesi de ücretli üyeliğe sahip kullanıcılara daha çok önem vermeye başladı.


Site Adresi – https://ahrefs.com/


Open Site Explorer



Bu web sayfası kullanıcıları tarafından çok övülmekte olan bir sisteme sahip. Ee nede olsa arkasında seomoz gibi bir kuruluş var. Open Site Explorer geçtiğimiz ay arayüzünü değiştirdi. Veri tabanında 77 milyon url bulunduran opensiteexplorer ne kadar kuvvetli olduğunu ispatlamış oluyor. Bu site de backlink sorgulama siteleri içinde güvenebileceğiniz sonuçları veren nadir servisler arasındadır.
Site Adresi – http://www.opensiteexplorer.org/

Majestic Seo



Ben majestic seo web sayfasını ahrefs.com ‘a çok benzetiyorum. Sanki hemen hemen aynı arayüze sahip gibiler. Backlink sorgulama kaynakları arasında majestic seo sitesine de güvenebilirsiniz. Her backlink sorgulama sitesi gibi bu sitenin de ücretli müşterilere ayrıcalıkları var.
Site Adresi – http://www.majesticseo.com/

Monitor Backlinks



Backlink sorgulama siteleri arasında en basit arayüze sahip ve en sade sonuçları veren web sayfasıdır. Bu sayfa ile hızlı olarak backlink kaynaklarınızı kontrol edebilirsiniz. Çok net sonuçlar vermese de güzel ve kullanışlı bir web sayfasıdır.
Site Adresi http://monitorbacklinks.com/
 

LeGoLaS

Onursal Üye
Üyelik Tarihi
1 Ağu 2008
Konular
4,885
Mesajlar
16,461
MFC Puanı
15,790
Storia.me Sitesinden Kalıcı Backlink Al



Her web sitesi sahibi gibi bizlerde web sitelerimizin arama motorlarında popüler olmasını ve yükselmesini istiyoruz. Her süreci tamamladıktan sonra sıra dış kaynak kısmına geliyor. Önceden yani bundan 3 yıl önce her önümüze gelen yerden bağlantı alabiliyorduk fakat bu günümüzde artık böyle değil. Şimdi süreç değişti hatta biraz fazla değişti.
Önceki dönemlerde web sitemiz için forum tanıtımları, paravan bloglar, sosyal imlemeler, tumblr paylaşımları tarzında kaynaklardan bağlantılar alabiliyorduk. Hala alanalar var ama bunların web sayfalarına zarar verip vermediğini araştıran ya da bilen kişi sayısı oldukça az.


storia-me-backlink-al-1024x344.jpg



Peki ne yapmalıyız?

  • Bağlantı almadan önce bağlantı alacağımız siteyi araştırmalıyız. Gerçekten benim sektörümle ilgili mi?
  • Bağlantı alacağım kaynak bana fayda sağlar mı?
  • Bağlantı alacağım kaynaktan bana trafik gelir mi?
  • Gelen trafiğin bir davranışı olur mu?
Yukarıda yer alan maddeler tamamsa yani bağlantı alacağınız kaynak bu maddelerde yer alan kuralları karşılıyorsa 1 dakika bile düşünmeyiniz. Aksi taktirde backlink almanızı önermem. Yani sırf arama motoru botları bağlantıyı görsün diye kaynak almamalı buraya yatırım yapmamalıyız. Bir yatırım yapacaksak bu tür kaynakları besleyip web sitemize trafik getirecek konuma getirmeliyiz.
Bugün karşıma Storia.me adresine sahip bir web sitesi çıktı.https://storia.me/author/@damlakaraman


storia-me-sitesinden-kalici-kaliteli-backlink-al-1024x512.jpg


Storia.me SimilarWeb, Alexa ve Tahmini Trafik İstatistikleri
SimilarWeb: TR 1.361
Alexa: TR 1.520
Tahmini Trafik: Aylık 5 Milyon (Trafik Kaynağının %70’i Sosyal Medya) Son 6 Ayda çok ciddi trafik kaybı yaşayan bir kaynak olmasına rağmen yine de gözardı edilemeyecek bir trafik oranına sahip.
 

LeGoLaS

Onursal Üye
Üyelik Tarihi
1 Ağu 2008
Konular
4,885
Mesajlar
16,461
MFC Puanı
15,790
Blog Siteniz İçin Kaliteli Backlink Alma Yöntemleri



SEO’nun ikiye ayrıldığını bilmeyen yoktur. Site içi ve site dışı SEO. Site dışı SEO, ağırlıklı olarak backlink, sosyal sinyaller ve web sitemize trafik sağlayacak kanalları içerir. Yani site dışı SEO sadece backlink değildir. Özellikle, SERP’deki sıralamanızı artırmak için kaliteli kaynaklardan bağlantılar almanız gerekmektedir. Bunun önemini dikkate aldığımdan ve sizin de uzun süredir benden bu tür bir içerik beklediğinizi düşündüğümden dolayı böyle bir içerik hazırlamak istedim.
Devam etmeden önce, aklınızda bulundurmanız gereken bazı bilgileri de sizlerle paylaşmak isterim. Google, 2012’de, spam veya ücretli bağlantılar oluşturma yoluyla sitelerin yükselmesini hedefleyen çalışmalar için Penguin güncellemesini çıkarttı. Bağlantı oluştururken çok dikkatli olmalısınız.
Yalnızca ana sayfanıza çok sayıda backlink eklemek yerine, dahili sayfalara eklemeye çalışın. Alt sayfalarınıza alacağınız bağlantılar ana sayfanıza da katkı sağlayacaktır.


blog-siteniz-icin-kaliteli-backlink-alma-yontemleri.png


Göz Ardı Etmemeniz Gereken Bağlantı Oluşturma Yöntemleri:

  • Sürekli tek bir kelimeye bağlantı almayınız. Hatta çapa metin kullanmamaya özen gösteriniz. Direkt olarak ilgili linke backlink alabilirsiniz.
  • Fiver ve benzeri sitelerden toplu bağlantılar almaktan kaçının.
  • Tanıtım yazısı olarak aldığınız bağlantılar artık etkili değil. Kaynak için tıklayınız.
  • Footer bağlantılardan uzak durun.
  • Trafik getirmeyen bağlantı bağlantı değildir. Bir siteden aldığınız bağlantı önce “Trafik” getirmeli sonra “Davranış” göstermeli. Bir de “Dönüşüm” ile sonuçlanırsa o bağlantının katkısı ciddi anlamda yüksek olacaktır.
Kaliteli Backlink Kaynakları Oluşturma Yöntemleri:

  1. Sektörünüzle alakalı forumlarda vakit geçirin, sorulara cevap verin, insanlara yardımcı olun. İmzanızda sitenize ait bir bağlantının olması yeterli. İnsanlar sizleri merak edecek web sitenizi ziyaret edecekler.
  2. Twitter, Facebook, Instagram, Pinterest, Google Plus ve LinkedIn gibi sosyal platformalarda aktif olmalısınız. Hedef kitlenize uygun içerikler paylaşın ve trafik çekmeye çalışın.
  3. Çoğu forumda web sitesi inceleme bölümleri vardır. Burada insanların fikirlerine başvurabilirsiniz. Her forum sitesinden bağlantı almanızı önermem. Yani 75 forum tanıtımı 100 forum tanıtımı gibi bir hizmet alma sürecine girmenizi önermem. Aynı içeriği 100 forumda yayınlamanız ya da yayınlatmanız size fayda değil zarar verecektir.
  4. Eğer bir blog yazarıysanız içeriklerinizi PDF’e dönüştürün ve dağıtın. İçeriklerinize bağlantı eklemeniz ve o bağlantılar aracılığıyla ziyaretçi çekmeniz size ciddi katkı sağlayacaktır.
  5. Yüksek kaliteli içerikler üretin. Güçlü geri dönüşler alacaksınız.
  6. Diğer içerik üreten blog yazarlarının sizlerle iletişim kurmasını, röportaj yapmasını sağlayın.
  7. Google ve Facebook gruplarında aktif olun. İçeriklerinizi paylaşın.
  8. Bağış alan web sitelerine bağış yapın. Bunların bir çoğu size geri dönüş yapacaktır.
  9. En iyi blog yazarları ödülleri tarzında bir yarışma tasarlayın. Blogunuz da olabildiğince yazara yer verin. Onlara kendi bloglarında bu yarışmayı duyurmalarını isteyin. Bu size ciddi anlamda geri dönüş getirecektir.
  10. Görsellerinizi resim platformlarına gönderin. Pinterest ve Flickr.
  11. YouTube videoları oluşturun ve açıklama bölümü aracılığıyla web sitenize bağlantı verin. Videolar ilgi çekici ve sizin sektörünüzle alakalı olmalı.
  12. Web sitenizi düzenli olarak güncelleyin.
  13. Çeşitli web sitelerini ya da hizmetleri karşılaştıran içerikler oluşturun ve yayınlayın.
  14. Ziyaretçileriniz için ödüllü yarışmalar başlatın.
blog-siteniz-icin-baglanti-alma-yollari.jpg



Siteyi kur hemen bağlantı almaya başla! SEO bu değil. Web sitemizi kurduktan sonra gerçekten optimize ettik mi? Temelimiz sağlam mı? Doğru içerikleri üretiyor muyuz? Gerçekten iyi bir web sitesine sahip miyiz? İçeriklerimizi doğru kişilere ulaştırabiliyor muyuz?
DA 86 siteden backlink! DA 90 bu site kaçmaz! Peki bu siteler size trafik getirecek mi? Unutmayın Google arama motorunu bir yere kadar kandırabilirsiniz. Her zaman için şeffaf her zaman için doğal olmanızı öneririm. Bunu deneyin pişman olmayacaksınız.
 

LeGoLaS

Onursal Üye
Üyelik Tarihi
1 Ağu 2008
Konular
4,885
Mesajlar
16,461
MFC Puanı
15,790
Edu Makale Backlink Siteleri 2020
Edu , Pdf , Bookmark , İmleme , Forum , Blog , Dizin , Toplist , Rehber ..


Backlink, bir web sitesinin başka bir web sitesinden aldığı bağlantıdır. Geri bağlantılar, bir web sitesinin arama motoru sonuçlarındaki üstünlüğü üzerinde büyük bir etki yapar. Bu nedenle, bir web sitesinin SEO sıralamasını geliştirmek için çok faydalı olduğu düşünülmektedir. Arama motorları, arama sonuçlarını görüntülemek için birden fazla faktör kullanarak sıralamaları hesaplar. Hiç kimse sonuçları listelerken arama motorlarının ne kadar ağırlıklı verdiğini kesin olarak bilmiyor, ancak kesin olarak bildiğimiz şey onların çok önemli olduğudur.

Geri bağlantılar( backlink) doğal olmalı, bu bir web sitesinin kendi web siteleri için geri bağlantılar oluşturmak için yapay yollar kullanılmaması gerektiği anlamına gelir. Bağlantıların kalitesi, miktardan çok daha önemlidir.

Örnek: Web sitesi A bir restoran ve önde gelen bir yemek incelemesi blogu veya web sitesi olan Web Sitesi B’den geri bağlantı alıyor. Bu, Web Sitesi A’nın kazandığı değerli, doğal ve alakalı bir geri bağlantıdır.

High PR (PageRank) dofollow backlinks listesi:


  1. Coursera
  2. MDN web docs Mozilla
  3. Github
  4. Tumblr
  5. Nature
  6. Gravatar
  7. Slideshare
  8. Openstreetmap
  9. Bbpress
  10. Onetab
  11. Granta
  12. Noriskdomain
  13. Storify
  14. Localstack
  15. Hubpage
  16. Buzzle
  17. Sooperarticles
  18. Ehow
  19. Judysbook
  20. Seekingalpha
  21. Selfgrowth
  22. Biggerpockets
  23. Brighthub
  24. Moz
  25. Webgenio
  26. Directorylist
  27. Webpronews
  28. Thefreelibrary
  29. Articlecity
  30. Flickr
  31. Blogger
  32. Pinterest
  33. Dailystregth
  34. Reddit
  35. Zotero
  36. Eternagame
  37. Discussionapple
  38. Diigo
  39. Search engine people
  40. Wp SEO tricks
  41. Web hosting one dollar
High PR Eğitim ve Üniversite Dofollow backlinks listesi:

  1. Michigan State University
  2. Tech Websites
  3. Berkeley Blog
  4. Amcollege
  5. New Paltz
  6. NC State University
  7. Public Health Law site
  8. Academia
  9. Edublog
  10. University of Texas Arlington
  11. International Relations American University
High DA( Yüksek Domain DA ) Blog Yorum Backlink Siteleri:

  1. Successfulblogging.com
  2. NeilPatel.com
  3. shoutmeloud
  4. ProBlogger
  5. Rankwordpress
  6. Digitechnopost
  7. Quicksprout
  8. Matthew Woodward
  9. 99techpost
  10. Internet Marketing Ninjas Blog
  11. SmartPassiveIncome
  12. Backlinko
  13. Blog.blogbing
  14. Growmap
  15. ChrisDeeWaard
  16. Torrefsland
  17. Express writers
  18. Migrationology
  19. We3travel
  20. Blogging tips
  21. SmartBlogger
  22. National Oceanic and atmospheric administration
  23. Justagirlandherblog
  24. Inspire To Thrive
  25. TechSpot
  26. MostlyBlogging.com
  27. All Tech Buzz
  28. Gotch SEO
  29. Maketecheasier
  30. Robbie Richards
  31. Writetodone.com
High DA (Yüksek Domain DA) Dofollow Backlinks Listesi:

  1. WordPress
  2. Microsoft
  3. Dell
  4. About.me
  5. StudioPress
  6. Livejournal
  7. Instructables
  8. Amazon
  9. Deviantart
  10. Disqus
  11. IBM
Kelimeler :2020 yılı için ücretsiz ve güçlü backlink listesi +99 adet veren siteler


Kaliteli backlick sitesini üst düzeye taşıyan önemli bir araçtır.

2020 Backlink List - High DA PR Dofollow
2020 Yeni Güncel Backlink Listesi

Edu , Pdf , Bookmark , İmleme , Forum , Blog , Dizin , Toplist , Rehber ..

Akliniza Gelebilecek Bütün Backlink Alma Siteleri Tek Listede..
İNDİRME LİNKİ : https://www.dosyayukle.biz/SDx



Yapılan paylaşımlar bir çok siteden alıntı olarak hazırlanmıştır. Emeğiş geçen herekese teşekkür ederiz.



Derleme düzenlemelerde amaç bilgi olarak paylaşılmıştır.

Bilgiler sonrası kullanımlardan megaforum.com sorumlu değildir.

İyi forumlar dileriz.

Saygılarmızla
 

LeGoLaS

Onursal Üye
Üyelik Tarihi
1 Ağu 2008
Konular
4,885
Mesajlar
16,461
MFC Puanı
15,790
Free Baclink " Ücretsiz linkler " Uluslar arasıdır.
List of High DA DoFollow Backlink Article Submission Sites

  1. https://geoxis.co
  2. http://www.realestateproarticles.com/
  3. http://www.thearticleblogs.com/
  4. http://www.webgenio.com/
  5. http://www.articles.org.in/
  6. http://www.palsra.org/
  7. http://www.bestarticless.com/
  8. http://www.article-treasure.com/
  9. http://www.articleshouse.com/
  10. http://www.the-article-directory.com/
  11. http://www.seosubmitarticle.com/
  12. http://www.pressreleasenews.org/
  13. http://www.localpressreleaser.org/
  14. http://www.expressrelease.in/
  15. http://www.LocalPressReleaser.net/
  16. http://www.onlinepressrelease.co/
  17. http://www.pressreleasecompany.co.uk/
  18. http://www.wordpressrelease.co.uk/
  19. http://www.articleSuggestions.com/
  20. http://www.premiumArticles.biz/
  21. http://www.hiphoparticles.info/
List of High DA DoFollow Backlink Forum Submission Sites

  1. https://help.geoxis.co/community
  2. http://answers.microsoft.com/en-us
  3. http://archiveoflinks.com/
  4. http://community.sitepoint.com/
  5. http://del.icio.us/
  6. http://dondir.com/
  7. http://filesharingtalk.com/
  8. http://forum.deviantart.com/
  9. http://forum.joomla.org/
  10. http://forums.cnet.com/
  11. http://forums.hostgator.com/
  12. http://forums.mysql.com/
  13. http://forums.searchenginewatch.com/
  14. http://simplemachines.org/community/index.php
  15. http://www.247webdirectory.com/
  16. http://www.2daydir.com/
  17. http://www.9dir.com/Submit
  18. http://www.9sites.net/
  19. http://www.9w1.net/
  20. http://www.a1webdirectory.org/
  21. http://www.abacusseo.com/
List of DoFollow Backlink Profile Creation Sites

  1. https://help.geoxis.co
  2. vimeo.com
  3. pinterest.com
  4. myspace.com
  5. typepad.com
  6. createspace.com
  7. theverge.com
  8. qualtrics.com
  9. visual.ly
  10. gameinformer.com
  11. pearltrees.com
  12. 8tracks.com
  13. yudu.com
  14. magcloud.com
  15. dead.net
  16. armorgames.com
  17. warriorforum.com
  18. skillsforhealth.org.uk
  19. hostsearch.com
  20. onrpg.com
List of DoFollow Backlink Blog Commenting Sites

  1. Geoxis Blog
  2. avdhootblogger.com
  3. hedonistit.com
  4. suejprice.com
  5. joaoleitao.com
  6. migrationology.com
  7. 5losttogether.com
  8. we3travel.com
  9. walkingtheimaginaryline.com
  10. successfulblogging.com
  11. torrefsland.com
  12. blog.blogbing.com
  13. expresswriters.com
  14. growmap.com
  15. peterbeckenham.com
  16. chrisdeewaard.com
  17. davidmerrill101.com
  18. poweraffiliateclub.com
  19. mjthompson.net
  20. danguillermo.com
List of DoFollow Backlink Web 2.0 Submission Sites

  1. wordpress.com
  2. blogspot.com
  3. kinja.com
  4. purevolume.com
  5. kiwibox.com
  6. minds.com
  7. tumblr.com
  8. storeboard.com
List of High DA DoFollow Backlink Directory Submission Sites

  1. picktu.com
  2. addbusiness.net
  3. directoryseo.biz
  4. livepopular.com
  5. wldirectory.com
  6. jewana.com
  7. momsdirectory.net
  8. gvadirectory.com
  9. onlinesociety.org
  10. usalistingdirectory.com
  11. somuch.com
  12. sitepromotiondirectory.com
  13. alistdirectory.com
  14. highrankdirectory.com
  15. bedwan.com
  16. marketinginternetdirectory.com
  17. 9sites.net
  18. usalistingdirectory.com
  19. happal.com
  20. britainbusinessdirectory.com
 

LeGoLaS

Onursal Üye
Üyelik Tarihi
1 Ağu 2008
Konular
4,885
Mesajlar
16,461
MFC Puanı
15,790
500.000 Ücretsiz Backlink Al, Auto Free Backlinks, Backlink Al, Hit Kazan, Otomatik
Edu Makale Backlink Siteleri 2020
Edu , Pdf , Bookmark , İmleme , Forum , Blog , Dizin , Toplist , Rehber ..

Sr. NoBacklinks Checker Tool SitesPricingWIth/Without Registration
1serpstat.comFree/PaidWithout Registration
2backlinkwatch.comFreeWithout Registration
3ranksignals.comFree/PaidNeed Registration
4smallseotools.com/backlink-checkerFreeWithout Registration
5linkminer.comFree/PaidWithout Registration
6seoreviewtools.com/valuable-backlinks-checkerFreeWithout Registration
7semrush.comFree/PaidNeed Registration
8thehoth.com/backlinks-checkerFreeNeed Registration
9ahrefs.com/backlink-checkerPaidNeed Registration
10linkody.comFree/PaidWithout Registration
11webmeup.comFreeWithout Registration
12backlink-tool.org/backlink-checkerFreeWithout Registration
13seoprofiler.comFree/PaidNeed Registration
14backlinkr.netFreeWithout Registration
15coderduck.comFreeWithout Registration
16majestic.comFree/PaidNeed Registration
17linksphinx.comFreeWithout Registration
18moz.com/link-explorerFree/PaidNeed Registration
 

LeGoLaS

Onursal Üye
Üyelik Tarihi
1 Ağu 2008
Konular
4,885
Mesajlar
16,461
MFC Puanı
15,790
Best free backlink checker tool sites for SEO

  • Linkody
    Linkody one of the best free backlinks checkers for your competitors, By this tool you can easily find backlinks without any bucks, but the limit is only this tool will show backlinks only 40-50 with sites authority, for checking backlinks you have to click on the Backlink checker navigation bar and submit site which you want to check their backlinks. This free backlink checker tool available paid and as well as free but if you want to check only for the only site then you don’t need to paid money for this site. You can check their free version of backlink checker. In this tool, you can also add your competitor for their backlinks analysis.
    Linkody backlink tool have many features like:
    • This tool supports multi-user means you can log in the same time one or two users same time from any places.
    • From this tool you can also find bad backlinks which harm your sites
    • You can also able to find Moz data for which you are checking backlinks of the sites
    • You can also enable E-mail notification for the newly created backlinks of your competitor by this tool
    • Most of backlinks tool checker does not provide Alexa Rank but this tool also provides the information of Alexa Rank with backlinks and anchor text
  • Also there are many features available like you can generate backlinks reports for your clients, export backlinks data and many more features. This tool has five(5) paid plans If you are a blogger or working for own sites, then you can choose Webmaster plan which is very convenient for any bloggers. If you are an agency or working for your clients and you have more than one sites then you can choose PRO plan which is enough for any agency. Keep in mind that their plan is Per Months.
  • WEB: linkody.com
  • Serpstat
    Serpstat is among the leading, free of cost, backlink Analysis Tool available online. You can analyze your own website as well as your competitor’s website to uncover their link-building and content strategy. The backlink checker from Serpstat gives you:
    Backlink Dashboard – The dashboard where you can check the analyzed site’s referring domains, total pages indexed, referring pages, etc. The page also shows Serpstat’s Page Rank and Trust Rank which are both unique metrics to Serpstat.
    You can study the referring domains, see their Alexa rank and further evaluate the quality of the domains linking back to the website. You can also view anchor text, top pages (based on the number of links on a page). Using this free tool, you can spot linking opportunities for your own content and begin a successful outreach program. With a free account (or no registration) on Serpstat, you can make 10 backlink analysis queries a day. You can upgrade to the premium package if you make a lot of backlink analysis queries a day.
  • WEB: www.serpstat.com/backlinks
  • Backlink Tool
    This is a free website backlinks checker here you can check any websites more than one times as you can. This website backlinks tool don’t need to sign up or registration to find backlinks. You have to just open their site and find your backlinks of a site which you want to find backlinks. From this site, you can also check anchor text, where a link has been placed. This is a free backlinks tool checker which is very easy to use, one time you can only add one website.
    This backlinks online checker tool also provides domain ranks of the sites and link i.e Do-follow or NoFollow. So you can better find where you have to create links. If you want DoFollow links then you can directly click on the DoFollow sites and create backlinks for your sites for better ranking.
  • WEB: backlink-tool.org/backlink-checker
  • Backlink Watch
    Backlink Watch is free of cost, doesn’t offer any subscription option and doesn’t require the user to sign up to access the tool either. It’s particularly great if you are in a hurry and need a detailed review of the of a specific website’s backlinks. Also, there’s no limit on the number of times you can use this tool. The only downside is that it is a bit slow. If you are analyzing a big website with a lot of links, it may take really long processing the links and load the full preview of the report. There are columns available for page rank, anchor text, etc but some of the reports may not as extensive as the ones from premium tools. However, if you just need a glossary of the links, Backlink Watch won’t disappoint you.
  • WEB: www.backlinkwatch.com
  • Rank Signals
    The backlink analysis tool by Rank Signals is free of cost tool that requires a user to login (register). There are no premium upgrades or subscription options available. It’s best to register and login if you often analyze websites for backlinks every day. The tool has a maximum usage limit for users who don’t register and login. As you exhaust the limit, rank signals will show you a box stating register or login to continue. It’s a pretty effective tool that helps in getting complete information regarding the backlinks of a particular website.
    The report gives you information on:
    • Title and URL of referring page
    • Link anchor text and URL (along with nofollow information)
    • Internal and external links
    • Page Rank
  • The report also mentions the Alexa traffic rank, unique domain links and page rank for the website you
    are analyzing. You will be able to see if the links are broken and if they exist or don’t. You can also
    download and configure the free of cost Google Chrome extension for the tool.
  • WEB: www.ranksignals.com
  • Small Seo Tools
    Small SEO Tools is better known for its plagiarism checker. But the website is actually a collection of numerous useful tools like Backlink Checker (free of cost). The tool doesn’t require any kind of registration and you can analyze a website’s backlinks without logging in. The downside is that it doesn’t give you a comprehensive report on the backlinks. You don’t get to find out the anchor text, referring domains, PageRank, internal and external links, etc. All this tool gives you is the link of URLs linking back to the website you analyzed. By this backlink tool, you can also track your keywords position with Alexa rank.
    If you won’t want to spend money then this smallseotools is very useful for you to check backlinks without any of cost. If you register on this site then you can get more advanced features with backlinks like DA and PA and many more things.
  • WEB: smallseotools.com/backlink-checker
  • Link Miner
    Link Miner is free of cost backlink checker tool that you can use without signing in. This backlink site provides everything which you need, In linkminer, you can also see the total backlinks of the site, which types of backlinks are like Do-follow or NoFollow. You can also check your backlinks which are deleted or not. In this backlink checker tool, there are a lot of features in one site.
    There is no need for signup and registration for the first time you have to just put your domain name in the search bar and click on find backlinks. You can also export backlinks, this tool shows 50 per page backlinks for one site. Linkminer provides a link on the basis of Citation flow and trust flow so you don’t need to Majestic SEO, here you can get everything which you want
    for finding backlinks.
    The tool gives information on
    • Source URL
    • Citation Flow
    • Trust Flow
    • External Links Volume per page
    • Alexa Rank
  • You can analyze further by clicking on active and dofollow links to filter the results. You can further check link category (other, Q&A, blog, etc) and determine newly acquired links and lost links through simple
    filters.
  • WEB: linkminer.com
 

LeGoLaS

Onursal Üye
Üyelik Tarihi
1 Ağu 2008
Konular
4,885
Mesajlar
16,461
MFC Puanı
15,790
  • MOZ Explorer
    MOZ has created a new link explorer where you can find root domain, the subdomain and exact page of any sites which you want to find backlinks. This MOZ link explorer also provides spam score of backlinks. If spam score is more than 2, then don’t create backlinks on that sites. In this MOZ explorer, you have to sign-up, without sign-up, you cannot able to find backlinks. They have a limit for free users i.e 10 queries per months. Means if you have registered as a free then you can find only 10 queries per months. If you want to paid backlink tool then this MOZ explorer is best for you.
  • WEB: moz.com/link-explorer
  • SEMRush
    SEMRush is a robust tool that offers a 7-day free trial which you can access through a simple registration process. You can find all information concerning the backlinks by using the backlinks options under the domain analytics section. The tool is incredibly easy to use and you just have to paste the URL of the website you want to analyze in the bar and run it. While a number of free of costs tools may mess up the results and show inaccurate numbers and backlinks, SEMRush shows accurate backlinks and provides information on:
    • Backlinks
    • Anchors text
    • Referring Domains
    • Referring IPs
    • Indexed Pages
    • Competitors
    • Backlink types (Text, Image, Form or Frame)
    • Dofollow or nofollow
    • External and Internal links
  • SEMRush also gives you the option to disavow the links if they are spammy or bad. You can upgrade to the paid account and get up to 10,000 results per a report, 3,000 reports per day while tracking 500 keywords and 5 campaigns. The free trial version only lets you access around 25-27 backlinks. The premium monthly package is available for $99.95 (recurring).
  • WEB: www.semrush.com/features/all/backlinks
  • The Hoth
    The Hoth is the simplest, free of cost tool available for checking backlinks on Google. You need to use your email address to be able to access the results after you type a URL in the bar and run it for analysis. This free backlinks checker tool work on Moz API. This shows the ascending orders backlinks with PA, DA, Moz Rank and spam score, means this shows the backlink first which have high Domain authority sites then lower and so on. So if you want to get DA and PA information during finding backlinks then this the hoth backlink tool provide you everything without any paid. This backlinks tool if totally free of cost, you don’t need to pay any amount for finding backlinks for any sites. This backlinks tool also features in Inc., SEJ, SMX and many top sites for digital marketing.
    It doesn’t give you comprehensive information on the backlinks but provides information on:
    • Linking Page
    • Target Page
    • Moz PA
    • Moz DA
    • MozRank
    • Spam Score
  • And, the Hoth gives you the highest authority backlinks so you can anticipate that it skips a majority or low authority links.
  • WEB: www.thehoth.com/backlinks-checker
  • AHrefs
    AHrefs is among the most sophisticated tools that offer a suite of exceptional SEO and social media analysis tools. This tool is designed to help you decode your competitors and track their progress. Not only can you evaluate your competitors’ content but also track the backlinks extensively. Site Explorer is the part that gives you comprehensive insight on a particular website’s backlinks among other things. You can check the dashboard for complete information such as the type and number of the backlinks.
    There’s a function called Top Pages available in Ahrefs. Using this function, you can take a look at the top pages of the website based on social metrics and backlinks. The section Top Grossing Pages lets you determine which pages of the particular website are generating the most attention. Using this section in AHrefs, you can identify the kind of attention and links certain content pages generated in the last 7 days or 30 days (and yesterday). This information lets you understand the high-volume linking periods for a particular piece of content. Checking links through AhrefsThere’s a whole section devoted to links on Ahrefs and it has a number of sub-sections and smaller tools that you can use to perform more functions as you evaluate tools. You can disavow links using AHrefs if you come across plenty of spammy and bad links. AHrefs categorizes links in follow, nofollow, educational, governmental links, etc. This lets you get a clearer picture of the types of links so you can evaluate their value.
    You can use the new and lost links section to determine the links lost and acquired recently. The tool even lets you categorize links based on when they were lost and acquired (yesterday, last week, last month, last 60 days, etc). After observing your new links, you can perform outreach and connect to form a relationship for repeated links or mutual promotion. You can determine broken links to identify linking opportunities on a particular site you want links from. AHrefs has an SEO toolbar available for Firefox and Chrome. The tool lets you learn all about the backlinks among other factors of a particular page when browsing the internet. You can start a 7 day trial for $7.
  • WEB: ahrefs.com/backlink-checker
  • Webmeup
    Webmeup is another great tool for finding backlinks with free and paid both. This online backlinks tool provides the latest links which created on the same days. Their crawler will find a bulk quantity of backlinks. Here you can find Domain and subdomains backlinks, if you want to find only domain backlinks then you can also do that. Sometimes users want only single page backlinks for their work. Suppose my page is like abccc.com/work-backlinks/tools and I want to find backlinks for this page only then this tool gives you the option to find the single page or Exact URL backlinks for your sites or competitors. If you are a blogger then you don’t need to purchase this backlinks tool. You can be registered as a free membership. But if you are an agency and company then you can choose a standard plan for best backlinks tool by this plan you can generate reports 100/months, export up to 3L and you can compare your profile to others, which limit is 5.
    Features for Webmeup backlinks tools
    • Get fresh backlinks with updated
    • Find what you want wheater URLs or single page
    • Get Ips of backlinks sites
    • Get countries details where backlinks created
    • Able to find top Acnhor text with links
    • Also find which URL have most backlinks
    • Only get Uniques backlinks not repeated
    • You can also download backlinks list from this backlinks tool
  • WEB: webmeup.com
  • Seoprofiler
    Seoprofiler is one of the best free backlinks checker tool online. In this tool, there are a lot of features which need for any SEO companies or bloggers, who want to create backlinks for their sites. Right now this site only shows 20 URLs of backlinks for free users, If you want to get full details for backlinks then you have to purchase their plans. In this backlink tool, you can able to see on which date backlinks was created also which types of industries are related to backlinks. When you have registered in SEOprofiler for find backlinks you have to click on Link Profiler–>Backlinks, here you have to enter a site which you want to find backlinks.
    If you have entered your or competitor domain name on the get backlink data then you can also able to see total active backlinks link, Uniques backlinks, how many pages have a link to the homepage, Nofollow links and there are a lot of features. In SEO profiler you can also able to filter links only valid for paid customers not for free registered users. You can also able to audit your website with this tool which is quite similar to SEMRUSH.
    They have a lot of features like, Ranking Monitor, Website Audit, Link profiler, Link Building, Ranking Profiler, Google Ads Profiler, Page Optimization, Keywords Optimization, Uptime Monitor, Website analytics, Social Media and client Reports.
  • WEB: www.seoprofiler.com

There is no shortage of backlink checker tools but your choice of the tool should be influenced by how reliable they are. Do they show comprehensive reports and accurate results? Since link checking and reporting involves database management, really high-quality and reliable tools charge for the upkeep and consistent advancements. But if you are in a hurry and just need a couple of websites checked for backlinks, resorting to free backlink analysis tools is a great alternative. However, if you regularly analyze competition then you can try paid options like Majestic SEO, Open Link Profile (SEO Profiler), linksphinx.com, backlinkr.net etc. These paid tools offer scalable solutions that help you keep an eye on your competition and get every detail of the website.
 

LeGoLaS

Onursal Üye
Üyelik Tarihi
1 Ağu 2008
Konular
4,885
Mesajlar
16,461
MFC Puanı
15,790
10 Ücretsiz ve Güçlü Dofollow Backlink Kaynağı

Backlink alırken dikkatli olmak gerekir, alacağınız backlinklerin dofollow ve indekslenebilir olduğundan emin olmanızı öneririm. Nofollow’u koskoca YouTube’dan, Vikipedi’den, Medium gibi dev sitelerden bile ücretsiz istediğiniz kadar alabilirsiniz.

Ahrefs indekslenmeyen linkleri de gösterdiği için rakiplerinizin aldığı her kaynaktan link almamalısınız. DMCA dofollow veriyor diye boşu boşuna sitenize DMCA logosunu eklemeyin, DMCA dofollow verebilir, ancak Google indekslemiyor bu tür linkleri.


Günümüzde yaygın bir inanış vardır, artık backlink inşasının etkisi kalmadığını söylüyorlar. Bu büyük bir yalandır. Google backlinkleri dikkate almamaya başlarsa rastgele çöp siteleri bile üst sıralarda listeleyen, tamamen farklı bir arama motoruna dönüşecektir, bu muhtemelen Google’ın sonu olacaktır.


Bu yazımda size indeks alabilen, ücretsiz ve yüksek kaliteli backlink kaynaklarından bahsedeceğim.

1. Reddit

  • Reddit.com‘a gidin
  • Visit Old Reddit‘e tıklayıp eski versiyonunu açın
  • Yeni yazı gönder’e tıklayın
  • Subreddit’e değil, kendi profilinize göndermeniz gerekiyor (choose where to post -> Your profile)
  • Metin alanına backlinkinizi şu şekilde ekleyin – [Anahtar Kelimeniz](https://sitenizin-adresi.com)

Ve nihayet Alexa Global 17 olan siteden dofollow, indekslenen backlink almış olursunuz.

2. Colab.research.google.com

Bu sefer de Google’ın subdomainlerinden dofollow link alacağız.



subdomain-dofollow-600x316.jpg



  • Sol üstte File -> New Python 3 notebook‘a tıklayın
  • 3 noktaya tıklayarak Delete cell‘i seçerek kod alanını kaldırın

delete-cell-600x303.jpg



  • +Text butonuna tıklarak makalenizi girin, ve linkinizi ekleyin, başlığınızı da yazın yukarıya.

baslik-link-600x247.jpg



  • Share butonuna tıklayın, açılan pencerede Advanced‘i seçin, Who has access‘i On – Public on the web olarak değiştirin ve kaydedin.

kaydedin-483x296.jpg


3. ThingLink

adresine gidin, hesap oluşturun, hesap ayarlarınıza gidin, kullanıcı profilinizde About alanına biraz makale ekleyin, bu makalede linkinizi ekleyin, linkinizi http://…. olarak yazabilirsiniz direkt.

4. forums.huduser.gov

adresine gidin. Bio alanına biraz makale ekleyin. Homepage URL alanına linkinizi ekleyin.

5. MyFolio

Hesap oluşturun, profilinizi düzenleyin, About me ve Experience alanlarına biraz makale ekleyin ve linkinizi ekleyin.

6. MooTools

https://mootools.net/forge/signup linkine gidin, About alanına ufak bir cümle yazın ve Your Website alanına da linkinizi ekleyin.

7. Steemit

https://steemit.com/ adresine gidin, hesabınızı oluşturun, hemen onaylanmayabilir. Settings -> Website kısmına linkinizi ekleyin.

8. Avaliacao.se.df.gov.br

http://avaliacao.se.df.gov.br/online/login/signup.php? sayfasını açın. Portekizce sitedir, tarayıcınızda çevirin. Hesabınızı oluşturun, profilinize linkinizi ekleyin.

9. answers.microsoft.com

Soru soran kullanıcılara yardım ederek linklerinizi gösterebilirsiniz. Dikkatli olun, moderatörler tarafından linkiniz kaldırılabilir.

10. Ello

https://ello.co/ sitesinde hesap oluşturun. Ayarlarda Bio alanına biraz makale ekleyip linkinizi ekleyin, önce linkinizi ekleyin, sonra makale yazmaya başlayın, örneğin: “https://sitenizin-adresi.com/ – Buraya makaleniz…”.

Bonus Tavsiye

Google artık eskisi kadar her linki indekslemiyor, bu aldığınız linkleri kendiniz indeksletmeniz lazım. URL gönderme aracı artık çalışmadığına göre, geriye Google Search Console kalıyor. Blogspot oluşturup biraz makale ekleyin, sonra indeksletmek istediğiniz linkleri listeleyin. Blogspotunuzu Search Console’a ekleyip Google gibi getir yapın, ve Bu URL’yi ve onun doğrudan bağlantılarını tara‘yı seçin. Linkleriniz birkaç dakika, belki de birkaç saat içinde Google tarafından indekslenecektir.

Teşekkürler hangeldiyev alıntıdır.
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üst