MEGAForum - Teknoloji Forumu

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

patates

  1. Abdulkadir Özkan

    Tepside Kumpir

  2. Herkül

    Yoğurtlu Patates Çanağı Tarifi

    Yoğurtlu Patates Çanağı Tarifi
  3. Herkül

    Fırında Soslu ve Kaşarlı Yelpaze Patates Tarifi

    Fırında Soslu ve Kaşarlı Yelpaze Patates Tarifi
  4. Herkül

    Kızartılmış patates "kanunu" yürürlükte

    Kızartılmış patates "kanunu" yürürlükte Patatesin yüksek ısıda kızartılmasıyla açığa çıkan kanserojen akrilamid maddesinin azaltılmasını öngören düzenleme AB'de yürürlüğe girdi. Avrupa'daki tüm restoran ve büfeler, 11 Nisan Çarşamba gününden itibaren mutfaklarında kansorejen olarak...
  5. A

    Patates Suyu Neye Yarar?

  6. Herkül

    Patates Püreli Et Sote

    Patates Püreli Et Sote Et sote için 1 kilogram dana kuşbaşı et 3 adet kuru soğan 3 adet çarliston biber 2 adet domates 1 tatlı kaşığı biber salçası 1 yemek kaşığı domates salçası 1 çay bardağı sıvı yağ Tuz, karabiber, pul biber, kekik, kimyon ve isteğe göre diğer baharatlar Püre...
  7. A

    Mor Patates Ve İnanılmaz Faydaları

    Ülkemizde az bilinen MOR PATATES'in İnanılmaz Faydalarını Öğreneceksiniz!
  8. vioLeta

    20 Ağustos 2017 Günün Yemeği - Patates Çanağında Barbunya

    ... ~ Patates Çanağında Barbunya ~ Malzemeler: - Yarım su bardağı barbunya - 8 patates - 2 havuç - 5-6 dal taze soğan - 7 yemek kaşığı zeytinyağı - 1 tatlı kaşığı salça - 5-6 dal maydanoz - Yeteri kadar sıcak su - Bir tutam tuz Yapılışı...
  9. OBERON

    Kremalı Patates Dolması

    Malzemeler bir buçuk kilo patates 10 tane dolmalık biber 250 gr krema tuz kimyon karabiber Tarif haşlanan patatesler baharatlarla yoğrularak dolmalık biberlerin içine doldurulur fırın tepsisine konulur üzerine krema gezdirilir 180 derece fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirilir
  10. OBERON

    Patates Gondol

    Patates Gondol Malzemeleri 4 adet orta boy patates 200 gr. karnabahar 3 yemek kaşığı krema 50 gr. cheddar peyniri – rende Tuz Karabiber Üzeri için Malzemeler 200 gr. brokoli – haşlanmış 200 gr. cheddar peyniri – rende Patatesleri bir çubuk ile birkaç yerlerinden delip, zeytinyağı ile kabuklu...
  11. OBERON

    Nohutlu Patates Köftesi Tarifi

    Malzemeler Bir buçuk su bardağı nohut 2 adet patates 1 çay bardağı ince bulgur Yarımşar demet maydanoz ve dereotu 1 su bardağı un Tuz, karabiber, pulbiber Kızartmak için: Sıvıyağ Nohutlu Patates Köftesi Yapılışı NOHUDU bir gece öncesinden ıslatın. Ertesi gün suyunu süzün ve yumuşayana kadar...
  12. OBERON

    Sebzeli Patates Sepeti

    1 Adet havuç 3 Adet kereviz 2 Dal taze soğan 1 Kase konserve bezelye 4-5 Dal dereotu Yarım su bardağı zeytinyağı 1 Adet kesme şeker 1 Kahve fincanı su Yarım limon suyu Yarım çay kaşığı kırmızı pulbiber Tuz, karabiber Hazırlanışı Havuç ve kerevizleri temizleyip, küçük küpler halinde...
  13. OBERON

    Pastırmalı Taze Patates Tarifi

    Malzemeler 1 kg orta boy taze patates 8 dilim pastırma, 2-3 dal biberiye 10 diş sarmısak, tuz, karabiber 6 çorba kaşığı zeytinyağı Pastırmalı Taze Patates Yapılışı Patatesleri akan suyun altında bir fırça ile yıkayın. Kabukları ile birlikle haşlayıp süzün. Hafifçe yağlanmış bir fırın...
  14. OBERON

    Fırında mantarlı patates tarifi

    Fırında mantarlı patates tarifi malzemeler: 650 gram patates 150 gram kaşar peynir 300 gram mantar 6 çorba kaşığı zeytinyağı Yarım ay şeklinde doğranmış 1 adet küçük boy soğan 2 su bardağı tavuk suyu ½ çay kaşığı tuz 2 yemek kaşığı un 2 yemek kaşığı tereyağı KarabiberKırmızı biberTuz Fırında...
  15. OBERON

    Fırında Biberiyeli ve Sarımsaklı Patates Tarifi

    Gerekli Malzemeler ve Hazırlanışı 1+1/2 orta boy patates 2-3 çorba kaşığı zeytinyağı Tuz Karabiber 7-8 dal taze biberiye 10-12 diş sarımsak 1. Biberiyeleri saplarından ayırın. 2. Sarımsakları bıçağınızın tersiyle çok az ezin. 3. Patatesleri soyun. 4. Küçük patatesleri enlemesine iki parçaya...
  16. OBERON

    Fırında Baharatlı Patates Tarifi

    Gerekli Malzemeler ve Hazırlanışı 500 gr. dondurulmuş elma dilimi patates 5 gr. kuru erik 5 gr. paprika 5 gr. kuru nane 4-5 dal taze kekik 40 ml. zeytinyağı Tuz Karabiber Patatesleri derin bir karıştırma kabına alın. Tüm baharatları ve yağı ekleyin harmanlayıp yağlı kağıt serilmiş fırın...
  17. OBERON

    Puf Patates

    MALZEMELER 4-5 Adet Patates 2 Çay Bardağı Sıvı Yağ 8 Yemek Kaşığı Un Tuz YAPILIŞI Patatesleri haşlayıp soyun. Rendeleyip 8 yemek kaşığı unu yedirerek hamur yapın. Hamuru 3 cm. incelikte açıp küçük bir kalıpla kesin. Kızgın yağda kızartıp servis tabağına alın sıcak olarak servis edin. Afiyet...
  18. OBERON

    Fesleğenli Patates Kuleleri

    4 kişilik Pişirme Süresi:30 dk Hazırlama Süresi:30 dk Fesleğenli patates kuleleri malzemeleri 3 patates Yarım demet fesleğen 2 yemek kaşığı dolmalık fıstık 1 diş sarımsak Tuz Üzeri için Kiraz domates Fesleğen yaprakları Yarım çay bardağı zeytinyağı Fesleğenli patates kuleleri: Davetlerinizde...
  19. OBERON

    Kızarmış Patates Salatası Tarifi

    Malzemeler -6-7 tane orta boy patates -1 tane kırmızı biber -1 tane kuru soğan -1 yemek kaşığı ince kıyılmış maydanoz -Tuz, pul biber -Kızartmak için sıvı yağ Hazırlanışı Patatesleri orta kalınlıkta dilimlere kesiyoruz ve 10 dakika suda bekletiyoruz. Yağı geniş bir tencereye alıyoruz ve...
  20. OBERON

    Kat Kat Patates Salatası

    Malzemeler 1 kg patates Yarım kilo havuç 300 gr pancar turşusu (Koca baş turşusu) Yarım kilo süzme yoğurt 1 yemek kaşığı zeytin yağı 1 adet limonun suyu Tuz Yapılışı Öncelikler patatesleri soyup suda pişiriyoruz. Patatesler pişerken biz havuçları rendeleyip yağda biraz soteliyoruz.Pişen...
Üst Alt