Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Şubat sonu itibarıyla Mart ve Nisan ayları gelincik otu zamanıdır. Çiçeğe dönüşü erkendir, Nisan sonuyla renklenmeye başlar.
Kendine özgü ama çok da baskın olmayan karakteristik bir kokusu vardır. Böreği özeldir. Meraklısı hiç başka ot karıştırmadan sırf gelincik böreği pişirir. Kavurması ve...
Malzemeler
1 çay bardağı eritilmiş margarin
2 yemek kaşığı kuru pakmaya
6 su bardağı un
1 çay bardağı yoğurt
3 adet yumurta
1 su bardağı ılık süt
1 çay kaşığı tuz
3 adet kurutulmuş kırmızı biber
6 dal taze soğan
1 demet ısırgan otu
2 adet haşlanmış patates
Yarım su bardağı siyah zeytin
Yarım su...