Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Kayseri Mantısı Tarifi İçin Malzemeler
Malzemeler
1 yumurta
1 su bardağı ılık su
3 su bardağı un
Tuz
İç malzeme için
200 gr kıyma
1 küçük boy soğan
Karabiber
Kırmızı pul biber
Tuz
Üzeri için
Sarımsaklı yoğurt
80 gr tereyağı
2 yemek kaşığı domates salçası
Nane
Öncelikle su, tuz ve yumurtayı...
Helva-İ Hakani
Helva-İ Hakani Tarifi İçin Malzemeler
75 gr un
50 gr buğday nişastası
60 gr pirinç unu
300 ml süt
125 gr tereyağı
300 ml bal
125 gr badem
150 gr kaymak
Helva-İ Hakani Nasıl Yapılır
Kabuklarını soyduktan sonra birkaç bademi süsleme için ayırıp kalanı havanda dövün...
YUVARLAMA (YUVALAMA) TARİFİ İÇİN GEREKLİ MALZEMELER
3 kişilik Yuvarlama için
1 su bardağı pirinç(Tercihen sarı çeltik veya Karacadağ pirinci)
130 gr çiğköftelik kıyma(sıfır sinir ve sıfır yağsız)
Yarım çay kaşığı Toz Karabiber
Tuz
Sos için
250 gr kuşbaşı doğranmış az yağlı yemeklik...
Bolu Usulü Keşli Cevizli Erişte İçin Gerekli Malzemeler: (4 Kişilik)
500 g erişte
1 su bardağı ceviz
1 su bardağı rendelenmiş keş
2 çorba kaşığı tereyağı
½ çay bardağı sıvı yağ
Su
Bolu Usulü Keşli Cevizli Erişte Yapılışı:
Kaynayan suya erişteler atılarak pişmeye bırakılır. Diğer tarafta...
KAYMAÇİNA TARİFİ İÇİN GEREKLİ MALZEMELER
5 adet yumurta
1 litre süt
1,5 su bardağı şeker
1 paket vanilya
KAYMAÇİNA NASIL YAPILIR?
Yumurta ve şekerler, kar gibi beyaz oluncaya kadar çırpılır.
Ilık süt ve vanilya eklenir, çok az daha çırpılır.
Cam bir fırın kabına alınır.
Fırın tepsisinin...