Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Hamur işi yemekler ve aperatifler ile mutfak dünyasını geniş tutan Anadolu insanı, mantı yemeği ile de hem hamuru, hem eti, hem de baharatları buluşturmayı başarmıştır. Klasik olarak mantı, çeşitli baharatlarla çeşnilendirilmiş kıymanın, küçük şekilde açılan hamur parçalarının içine konulması...
...
~ Kayseri Mantısı ~
Malzemeler:
- 200 gr kıyma
- 1 soğan
- Tuz
- Karabiber
- 1 litre sıcak et suyu
- 1 litre sıcak su
Hamuru İçin:
- 200 gr un
- 1 yumurta
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 kahve fincanı soğuk su
Üzeri İçin:
- 200 gr yoğurt
- 5 diş...