MEGAForum - Teknoloji Forumu

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

kabak

  1. Herkül

    Lezzetli Kabak Çorbası Tarifi

    Lezzetli Kabak Çorbası Tarifi
  2. Herkül

    Bisküvili Kabak Tatlısı Tarifi

    Bisküvili Kabak Tatlısı Tarifi
  3. Herkül

    Etli Top Kabak Dolması

    Etli Top Kabak Dolması Dolmalık top kabak ( Girit kabağı ) 200 gr kıyma 1 Çay bardağı pirinç 2 Orta boy kuru soğan 1 Yemek kaşığı dolmalık fıstık 1 Yemek kaşığı kuş üzümü Bir tutam kıyılmış maydanoz Karabiber / Kekik / Pulbiber / Tuz Zeytinyağı...
  4. Rapunzel

    Sebze Kabak Yemenin Faydaları

    Sebze Kabak Yemenin Faydaları Zayıflamaya yardımcıdır. Metabolizmayı hızlandırır. Ödem söktürücüdür Düşük kalorilidir. Bağışıklık sistemini destekler. Sindirimi kolaylaştırır.
  5. OBERON

    Kabak Mücveri Tarifi

    Malzemeler 3 adet kabak(orta büyüklükte) 2 adet kuru soğan 1 yumurta 1 çay kaşığı kabartma tozu 4-5 yemek kaşığı un tuz-karabiber (isterseniz pul biber) yarım demet ince kıyılmış dereotu ve maydanoz kızartmak için sıvı yağ Hazırlanışı Kabakları rendeleyip sıkıp suyunu süzüyoruz ve bir kaba...
  6. OBERON

    Top Kabak İçinde Zeytinyağlı Bezelye Tarifi

    Malzemeleri 5 top kabak 350 gr bezelye 2 havuç 1 soğan 2 diş sarımsak 1 çay bardağı çekirdeksiz sıkma zeytinyağı 1 tatlı kaşığı toz şeker 1/5 demet maydanoz 1/5 demet dereotu 1 su bardağı sıcak su Tuz Karabiber Hazırlanışı Top kabak içinde zeytinyağlı bezelye: Zeytinyağını tencerede ısıtın...
  7. OBERON

    Fırında Peynirli Kabak

    150 gr beyaz peynir 1 Adet yumurta 1 Kahve fincanı rendelenmiş kaşar peyniri 2 Yemek kaşığı zeytinyağı Yarım demet dereotu Kırmızı pulbiber Tuz Hazırlanışı Kabakları bütün olarak tuzlu su içinde diri kalacak şekilde haşlayın ve süzün. Beyaz peynir, ince kıyılmış dereotu ve yumurtayı...
  8. OBERON

    Kabak Bayıldı

    4 Adet soğan 4 Diş sarımsak 4 Adet domates Yarım demet maydanoz Tozşeker Yarım su bardağı zeytinyağı Tuz, karabiber Hazırlanışı Kabakları iyice yıkayıp, sap kısımlarını kesin. Kabukalarını soymadan ikiye bölün. Bir kaşık yardımı ile içlerini kayık şeklinde oyun. Tekrar yıkayın ve süzün...
  9. OBERON

    Zeytinyağlı Kabak Çiçeği Dolması Tarifi

    Malzemeler; - 15-20 adet kabak çiçeği - 200 gr kadar asma yaprağı - 3 adet orta boy soğan - 1 su bardağı pirinç - 1/2 su bardağı zeytinyağı - 1/2 tatlı kaşığı tarçın - 1 tatlı kaşığı şeker - 1 yemek kaşığı çam fıstığı - 1 yemek kaşığı kuş üzümü - 1 tatlı kaşığı karabiber - 1 yemek kaşığı kuru...
  10. OBERON

    Beşamel Soslu Tavuklu Kabak

    Beşamel Soslu Tavuklu Kabak Malzemeler: 4 kabak 4 domates 2 diş? sarımsak 1 tutam kekik 1 tutam fesleğen 1 bütün tavuk göğsü tuz , karabiber , çiçekyağı BEŞAMEL SOS İÇİN: 2 su b. süt 1 çorba k.tepeleme un sıvıyağ? tuz karabiber muskat ÜZERİ İÇİN: kaş?ar peyniri Hazırlama Tarifi: 4 kabak...
  11. OBERON

    Fasulyeli Kabak Tarifi

    Malzemeler: 3 adet kabak 2 çorba kaşığı haşlanmış fasulye 1 adet domates 1 orta boy soğan 1 çorba kaşığı sıvı yağ Tuz, karabiber Yapılışı: 3 adet kabağı 10 dakika haşlayın. Uzunlamasına ikiye kesin. 2 çorba kaşığı fasulyeyi robottan geçirin. Tuz ve karabiber ilave edin. Kabakların...
  12. OBERON

    Kabak Oturak Tarifi

    Kullanılacak Malzemeler ve Yapılışı 4 adet kabak Kızartma yağı 300 gr kıyma 1 adet soğan 2 adet domates 1 çorba kaşığı tereyağı 1 tatlı kaşığı tuz Kabakların kabukları soyulur. Her biri enine 5 parçaya kesilir, derin yağda yarım olarak kızartılır. Yayvan bir tencereye dizilir. Başka bir...
  13. OBERON

    Kıymalı Kabak Tarifi

    300 gram kıyma 5 adet kabak 4 çorba kaşığı pirinç 2 çorba kaşığı tereyağı 1 adet soğan 2 diş sarımsak 6 dal dereotu Tuz, karabiber Tencerenin içine tereyağını koyun. Rendelenmiş soğanı ve kıymayı ilave edip 5 dakika kavurun. Kabakları 2 santim kalınlığında kesip kıymanın üzerine...
  14. OBERON

    Domatesli Kabak Sote

    MALZEMELER Yarım kilo kabak 2 tatlı kaşığı zeytinyağı 4 tatlı kaşığı domates salçası 1 diş sarımsak Çeri domatesi 1 tutam kırmızı toz biber 1 tutam tuz YAPILIŞI Kabakları ince dilimler halinde doğrayın. Yanmaz tavada kızdırdığınız zeytinyağında sarımsağı pembeleştirin. Kabakları, önlü arkalı...
  15. OBERON

    Yağ Yaktıran Rokalı Kabak Salatası

    Salatanın içerisindeki maydanoz, roka, nane şişkinliğinizi alır, sizi tok tutar. Kabak ise lifli bir sebzedir, bağırsakları temizler, kabızlığa iyi gelir. İşte Yağ yakmanızı sağlayacak Rokalı Kabak salatası tarifi için gerekenler; 4 adet kabak, 2 demet roka, 2 adet domates, yarım demet taze...
  16. OBERON

    Fındıklı Kabak Salatası

    Malzemeler 3 Adet kabak 3 Diş sarımsak 4 Çorba kaşığı yoğurt 1 Çorba kaşığı mayonez 1 Su bardağı iri çekilmiş fındık 2-3 Çorba kaşığı sıvıyağ 4-5 Dal dereotu Tuz Hazırlanışı Kabakları temizleyip rendeleyin. Teflon tavada sıvıyağını kızdırıp kabakları ilave edin, suyunu çekene dek...
  17. OBERON

    Kabak Cipsi

    Malzeme Listesi 4 adet kabak 2 yemek kaşığı zeytinyağı 2 yemek kaşığı elma sirkesi 1/2 çay kaşığı tuz 1/4 çay kaşığı karabiber Hazırlanışı Adım 1 Fırınınızı 120 derecede ısıtın. Adım 2 İki büyük yağlı kağıt serin. Kabaklarınızı yuvarlak şekilde ince ince kesin. Adım 3 Büyük bir kapta...
  18. OBERON

    Baharatlı Kabak Çorbası

    Malzemeler 900 Gram Bal Kabağı 2 Çorba Kaşığı Zeytinyağı 2 Sap Pırasa 1 Diş Sarımsak 1 Çay Kaşığı Toz Zencefil 1 Çay Kaşığı Kimyon 4 Su Bardağı Tavuk Suyu Tarif Kabağı iri iri doğrayın. Geniş bir tencerede yağı kızdırıp pırasalarla sarımsakları ekleyin ve yumuşayana kadar ağır ateşte pişirin...
  19. OBERON

    Cevizli Kabak Tatlısı

    Cevizli Kabak Tatlısı Malzemeler: 1 kg. kabak 500 gr. tozşeker bolca çekilmiş ceviz Hazırlama Tarifi: soyulmuş kabaklar dilimlenip tencereye dizilir.üzerine toz şeker komple yayılıp kapağı kapatılıp bir gece bekletilip sulanması sağlanır.ertesi gün kısık ateşte kabaklar yumuşayıp şerbeti...
Üst Alt