Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Doğu Karadeniz hamsi ihracatındaki başarısını yeni ülkeleri kazanarak devam ettiriyor. Doğu Karadeniz ve özellikle de Trabzon öncülüğünde Türkiye'nin 10 aylık hamsi ihracatı 12,3 milyon doları aştı. Fransa, Belçika ve ABD en fazla hamsi ihraç edilen 3 ülke olarak kayıtlara geçti.
Doğu Karadeniz...
Lezzetli ve yapımı kolay bu hamsi, Karadeniz yöresinin vazgeçilmez tatlarından biri...
Yağda
4 - 6 Kişilik
60+ dk
Yapımı için malzemeler
500 gram hamsi
2 yemek kaşığı mısır unu
2 yemek kaşığı pane harcı
1 yemek kaşığı zeytinyağı
Hamsi tarifi Nasıl yapılır?
Pane harcı ile mısır ununu...
Malzemeler
1/2 kg iri boy hamsi
1 adet orta boy kuru soğan
1 bağ maydanoz
2 adet yumurta
1 tatlı kaşığı karabiber
1 su bardağı sıvı yağ
Yeterince un
Yeteri kadar tuz
1 adet limon
Hazırlanışı
Yarım kg iri boy hamsi balıkların kafalarını kopartıp kılçıklarını temizleyerek balıkları fileto...
MALZEMELER
1 kg hamsi
2 adet domates
1 adet limon
sıvı yağ
tuz
HAZIRLANIŞI
Hamsileri kafalarını kopararak ve içlerini baş parmağınızla temizleyiniz. Kılçıklarını çıkarıp fileto haline getiriniz ve kapatınız.
Fırın tepsisini hafifce yağlayıp hamsileri aralarında boşluk kalmayacak tarzda bir...
MALZEMELER
1/2 kg hamsi
2 adet domates
2 adet yeºil biber
1 adet patates
1/4 bağ pazı (veya ıspanak)
1 çay bardağı mısır unu
1 adet yumurta
1 adet kuru soğan (veya mevsiminde ½ demet taze soğan)
2 su bardağı su
1 kahve fincanı zeytinyağı
tuz
HAZIRLANIŞI
Hamsileri kafalarını kopararak ve...
MALZEMELER
1.5 bardak kaya tuzu
2 kg hamsi
2 kiloluk ağırlık (taş)
3-4 defne yaprağı
HAZIRLANIŞI
Hamsilerin başlarını koparın ve içlerini iyice temizleyin. Iyice yıkadıktan sonra iki saat kadar suyunun süzülmesi için süzgeçte bekletin.
Hamsinin boyuna uygun bir kavanoza bir kat hamsi bir...
MALZEMELER
1 kg hamsi
1 adet soğan
2 adet yumurta
1 demet maydanoz
1 çorba kaşığı kuru nane
kırmızı biber
zeytinyağ
karabiber
un
tuz
HAZIRLANIŞI
Balıkları temizleyin. Etine zarar vermeden kılçıklarını çıkartın. Soğanı ince doğrayıp tuz ve karabiber ile ovun. Hamsiyi ortadan ikiye açarak...
MALZEMELER
400 gr. hamsi
1 demet karalahana
4 adet taze soğan
1 demet maydanoz
2 çorba kaşığı sıvı yağ
Tuz Kırmızı biber
Karabiber
HAZIRLANIŞI
Hamsileri kafalarını koparıp kılçıklarını çıkararak fileto olarak ayıklayın yıkayıp durulayın. Her filetoyu ikiye ayırıp tuzlayın.
Bir tencerede...