Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Birleşmiş Milletler Çocuk Hakları Bildirisi'nin ışığı altında Türk Çocuk Hakları Bildirisi hazırlandı. Bu bildiri 28 Haziran 1963 günü UNESCO Türkiye Milli Komisyonu 7. Genel Kurulunda kabul edildi.
1- İyi bakım, iyi yetiştirilme ve çocuğa uygun bir eğitim, her yerde ilgi, sevgi ve yardım görme...
Alternatif Raporlar: Hükümet Raporlarının yanı sıra hükümet dışı kuruluşlar (Sivil Toplum Kuruluşları) ve çocuk grupları tarafından hazırlanıp Çocuk Haklarına dair Sözleşme’nin (ÇHS) uygulanmasını izlemekle sorumlu Komiteye sunulan rapordur.
Bildirge: Hukuki olarak başlayıcı olmayan, ancak...
Demokrasi, “Demos-Halk” ve “Kratos-Yönetim” kelimelerinin birleşmesinden oluşmaktadır. Demokrasinin beşiği, Anadolu ve Yunanistan yarımadalarıdır. Atina ve Isparta şehir devletlerinde köle olmayan bütün erkekler, sitenin yönetimine katılabiliyordu.
Farklı sosyo-ekonomik süreçlerde gelişmiş...
Tüketici hakları
Taksitli satışlar
Satıcı, sözleşmede bildirilen mal ve hizmetin toplam şatış fiyatını hiçbir şekilde arttıramaz. Satıcı aldığı peşinatı ve imzalattığı senetleri iade etmek zorundadır.
7 gün iya ihtarname çekmeyen alıcı ürünü kabul etmiş sayılır. Bu nedenle sözleşme...
İnsan hakları konusunda tüm dünyada çalışmalar yapan uluslsr arası toplumsal örgütler:
Uluslararası AF Örgütü (Amnesty International)
Uluslararası Hukukçular Komisyonu (International Commission of Jurists)
Uluslararası PEN Kulubü (Poets, Essayist, Novelists)
Uluslararası Kızılhaç...
İnsan Hakları Evrensel Bildirgesi Hangi Tarihte Hazırlandı?
Bildiri, Birleşmiş Milletler İnsan Hakları Komisyonunca Haziran 1948'de hazırlandı. Yapılan kimi değişikliklerin ardından, 10 Aralık 1948'de Genel Kurulun Paris'te yapılan oturumunda kabul edildi. Oturumda, 6 sosyalist ülke...
İnsan Hakları Evrensel Bildirgesinin Önemi Nedir?
10 Aralık 1948'de kabul edilen bu bildiriyle, yalnızca demokratik anayasalarla tanınan temel medeni ve siyasi haklar değil, ekonomik, toplumsal, kültürel haklar da genel tanımlarla belirli hale gelmiştir. İlk grup haklar arasında...