Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Bayat gıdalar tehlike saçıyor
Gıdaların saklanma ve soğutma olanaklarının eksik ve yanlış olması nedeniyle bayatlayan gıdalar, kansere yol açabilir...
Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Talha Atalay, fazla tuz tüketiminin mide kanserine neden olduğunu ve erkeklerde kadınlara oranla daha fazla...
Bayat Ekmek
Komşumuz Hanife teyze, 8 aydır konuya komşuya "bayat ekmeğiniz var mı? Varsa verin kuşlar cama geliyor ıslayıp veriyorum" diyordu. Çok da zayıflamıştı. Kiracıydı. "Rutubetini çok ucuza oturuyorum diye çekiyorum" diyordu. Eşinden dul maaşı alıyordu. Gülen, şaka yapan Hanife teyze...
Malzemeler:
- 1 Bayat Ekmek
- 2 Su Bardağı Rendelenmiş Kaşarpeyniri
- 3 Çorba Kaşığı Margarin
- 4 Su Bardağı Su
- Tuz
Yapılışı:
Bayat ekmeği küçük küpler halinde doğrayıp tuzlu suda haşlayın ve süzün.
Fırın kalıbını yağlayıp bir sıra kaşar peyniri rendesi serpin ve üzerini kaplayacak kadar...
Yarım kg tavuk kuşbaşı
1 adet soğan
2 diş sarımsak
3 adet sivri biber
3 adet domates
1 adet bayat ekmek
4 yemek kaşığı tereyağı
1 kase sarımsaklı yoğurt
Tuz
Karabiber
Tavuklu Bayat Ekmek Kebabı Nasıl Yapılır
Tavuklu Bayat Ekmek Kebabı: Bayat ekmeği küp küp doğrayalım. Tavada 2 yemek kaşığı...