Üye Etiketleri

19 Aralık 2016 Günün Yemeği – Yahni Tarifi  12-19-2016, Saat 01:29
DurumuÇevrimdışı
HeP YeK HeP TeK . . .
Avatar Yok
UYARI:
Kullanıcıların Profil Bilgileri Ziyaretçilere Kapatılmıştır.

Görmek için Kayıt Olmalısınız

19 Aralık 2016 Günün Yemeği – Yahni Tarifi

 
Yorum #1









800 gram yağsız kuşbaşı et
400 gram arpacık soğan
10 diş sarımsak
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı sirke
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 adet defne yaprağı


Yağsız kuşbaşı etleri bol suda yıkayıp üzerlerini kağıt havlu yardımıyla kurulayın. Zeytinyağını derin bir tencerede kızdırın. Kuşbaşı etleri alıp yüksek ateşte kendi suyunu çekene kadar pişirin. Etlerin üzerini geçecek kadar sıcak su ekleyip kapağını açık bıraktığınız tencerede orta ateşte pişirme işlemini sürdürün. Arpacık soğan ve sarımsakların kabuklarını ayıklayıp bütün halde bırakın. Yumuşayan etlere domates salçası, arpacık soğan, sarımsak, sirke, tuz, karabiber ve defne yaprağını katıp karıştırın. Üzerini bir parmak kalınlığında geçecek kadar sıcak su ekleyip kısık ateşte pişirme işlemine devam edin. Kıvam ve lezzet vermesi için arada tereyağı ekleyin. Soğan ve sarımsaklar yumuşadığında salçalı sosuyla birlikte sıcak olarak servis edin.



 Alıntı
Etiketler
2016, aralık, gunun, tarifi, yahni, yemeği


Seçenekler Arama
Stil

Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
16 Aralık 2016 Günün Yemeği –Fırında dil balığı tarifi LiyA Günün Yemeği 0 12-16-2016 01:50
10 Aralık 2016 Günün Yemeği - Patates Mantısı LiyA Günün Yemeği 0 12-10-2016 00:46
4 Aralık 2016 Günün Yemeği - Şiveydiz LiyA Günün Yemeği 0 12-04-2016 02:25
3 Aralık 2016 Günün Yemeği - Bakla Dolması LiyA Günün Yemeği 0 12-03-2016 03:03
1 Aralık 2016 Günün Yemeği - Zeytinyağlı Barbunya LiyA Günün Yemeği 0 12-01-2016 11:00

Yukarı Git