Üye Etiketleri

9 Aralık 2016 Günün Yemeği - Zeytinyağlı yaprak sarma.  12-08-2016, Saat 23:10
DurumuÇevrimdışı
HeP YeK HeP TeK . . .
Avatar Yok
UYARI:
Kullanıcıların Profil Bilgileri Ziyaretçilere Kapatılmıştır.

Görmek için Kayıt Olmalısınız

9 Aralık 2016 Günün Yemeği - Zeytinyağlı yaprak sarma.

 
Yorum #1







Malzemeler;

*350-400 gr taze asma yaprağı,
*1,5 su bardağı pirinç,
*4 adet orta boy soğan,
*2 çay bardağı zeytinyağı,
*1 adet büyükçe olgun domates,
*Yarım demet maydanoz,
*2 çorba kaşığı kadar dolmalık fıstık,
*1 çorba kaşığı toz şeker,
*2 çorba kaşığı kuşüzümü,
*1'er çay kaşığı nane, yenibahar, tarçın ve karabiber,
*Tuz,Limon

HAZIRLANIŞI

1.Öncelikle Yaprakları kaynar suda 3-4 dakika kadar haşlayıp, süzelim. Kuş üzümlerini ılık suda bekletip, süzelim.
2.Pirinci sıcak su ile duru suyu çıkıncaya kadar güzelce yıkayalım.
3.1 çay bardağı zeytinyağını tencereye alıp, üstüne dolmalık fıstıkları ekleyip, fıstıklar hafif pembeleşinceye kadar kavuralım.
4. Soğanları küp küp doğradıktan sonra fıstıkların üstüne ekleyip, soğanları da kavuralım.Sonrasında pirinci ekleyip, pirinçler şeffaflaşıncaya kadar kavurup, küp küp doğranmış domatesleri de ekleyelim ve 5 dakika bu şekilde kavuralım.Tuzunu ve şekeri bu aşamada ekleyelim.
5. İç malzemenin üzerine 1 çay bardağı kadar sıcak su ekleyelim ve suyunu çektikten sonra ocaktan alıp, üstüne ince kıydığımız maydanozları, kuşüzümünü ve baharatları ekleyip, güzelce karıştıralım ve bir müddet dinlenmeye bırakalım.
6.Yaprakları düz bir zemin üzerine yayıp, geniş kısmına iç malzemesini koyup, bir parmak uzunluğunda ve 1 parmak genişliğinde sarın.Mümkün olduğu kadar sıkı sarmaya çalışın.Pişireceğiniz tencereye sarmaları aralarında boşluk kalmayacak şekilde sıkı olarak yerleştirin.
7.Sarmaların üstüne 2,5 su bardağı kadar sıcak su ve arta kalan 1 çay bardağı zeytinyağını dökün ve dilimlemiş olduğunuz 1 adet limonu, sarmaların üstüne yerleştirin.En son porselen bir tabak kapattığınız sarmaları orta ateşte pişirin. Sarmaları tenceresinden boşaltmadan soğutun ve soğuk olarak servis yapın.


Beğenen Kullanıcılar:
 Alıntı
Etiketler
günün yemeği, zeytinyağlı yaprak sarma.


Seçenekler Arama
Stil

Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
1 Aralık 2016 Günün Yemeği - Zeytinyağlı Barbunya LiyA Günün Yemeği 0 12-01-2016 11:00
13 Ekim 2016 Günün Yemeği -Yaprak Dolması ( Etli) Sentinus Günün Yemeği 0 10-13-2016 08:54
7 Ağustos 2016 Günün Yemeği - Zeytinyağlı iç bakla LiyA Günün Yemeği 0 08-07-2016 04:48
23 Mayıs 2016 Günün Yemeği - Zeytinyağlı Barbunya LiyA Günün Yemeği 0 05-23-2016 07:36

Yukarı Git