Üye Etiketleri

5 Aralık Günün Yemeği - Çarşaf Böreği  12-05-2016, Saat 04:00
DurumuÇevrimdışı
HeP YeK HeP TeK . . .
Avatar Yok
UYARI:
Kullanıcıların Profil Bilgileri Ziyaretçilere Kapatılmıştır.

Görmek için Kayıt Olmalısınız

5 Aralık Günün Yemeği - Çarşaf Böreği

 
Yorum #1









Malzemeler

1 su bardağı ılıklaştırılmış süt
1 çay bardağı ılık su
2 yemek kaşığı zeytin yağ
1 paket kuru maya
2 çay kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı şeker
4 su bardağı un
Yağlamak için;
1 çay bardağı zeytin yağ
50 gram kadar eritilmiş tere yağ



Üzeri için malzeme; bir iki yemek kaşığı zeytin yağ ve 1 adet yumurtanın sarısı

İçi için malzeme; peynir veya otlu bir karşım kullanabilirsiniz.


Yapılışı:

Bir kâsenin içine kuru maya, toz şeker, 1 çay bardağı ılık suyu koyun ve kuru mayayı eritin

Ardından bu karışımı derin bir yoğurma kabının içine dökün ve içine ılık sütü, zeytinyağını ve tuzu ilave edip azar azar un ekleyerek 15 dakika kadar yoğurun

Yoğurduğunuz çarşaf böreği hamurunu 8 parçaya bölün ve 15 dakika dinlenmek üzere üzerleri temiz havlu ile örtülü olacak şekilde kenara kaldırın

15 dakika sonra her bir hamur parçasını pasta tabağı büyüklüğünde olacak şekilde açın ve üzerlerine yağ döküp elinizle yağı yayın

8 bezeyi de bu şekilde açıp yağladıktan sonra hepsini üst üste koyun ve elinizle ters çevirip ilk yağladığınız bezeyi üste gelecek şekilde koyun

Ardından mutfak tezgâhını unlayıp en üstteki bezeyi alın ve açmaya başlayın

Elinizle aldığınızda yırtılmayacak kadar olunca bırakın ve yere temiz bir çarşaf ya da sofra bezi serin

Az açtığınız ilk bezeyi çarşafın üzerine koyun ve elinizle çekiştirerek bezeyi incecik olacak şekilde yırtmadan açın
İçine hazırladığınız harcı dökün ve çarşafın bir ucundan iki elinizle tutup havaya kaldırarak yufkanızı rulo şeklinde dolanarak sarılmasını sağlayın

Bu şekilde kalan 7 yufkayı da sarın

Ardından sarılmış olan 8 yufkayı yuvarlak bir fırın tepsisine birbirinin etrafına dolayarak yerleştirin
Üzerine bir miktar yağ sürüp en son olarak da yumurta sarısı sürün ve önceden ısıtılmış 180 derecelik fırına sürüp ortalama 30-35 dakika pişirin

Pişmiş olan çarşaf böreğini fırından çıkarıp ılıdığı zaman dilerseniz üçgen dilimler halinde kesip servis edin


 Alıntı
Etiketler
çarşaf böreği, günün yemeği

« 4 Aralık 2016 Günün Yemeği - Şiveydiz | 6 Aralık 2016 Günün Yemeği - Yoğurt Soslu Tavuk »

Seçenekler Arama
Stil

Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
20 Ağustos 2016 Günün Yemeği - Kabak Böreği LiyA Günün Yemeği 0 08-20-2016 01:46
30 Mart 2016 Günün Yemeği - Yufkalı Kafes Böreği LiyA Günün Yemeği 0 03-30-2016 04:16
25 Mart 2016 Günün Yemeği - Sigara Böreği. LiyA Günün Yemeği 0 03-25-2016 10:11
Çarşaf Böreği Tarifi diShy Yemek Tarifleri 0 03-05-2013 17:25
Ev Yapımı Çarşaf Böreği diShy Yemek Tarifleri 0 02-13-2013 12:13

Yukarı Git